vremenska prognoza

I dalje možete uživati u suncu, problem će jedino stvarati jutarnja magla

30.01.2024 u 05:50

Bionic
Reading

Nastavlja se prilično stabilno vrijeme te uglavnom suho. Ponegdje će biti magle, pa i dugotrajnije, ne samo po nizinama unutrašnjosti, nego i na moru, a sredinom tjedna prolazno više oblaka, u drugom dijelu četvrtka i početkom petka u sjevernijim krajevima i mjestimične slabe kiše. Temperatura zraka u drugom dijelu tjedna u porastu, ali do četvrtka još na kopnu jutarnji minusi i mraz.

Utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu suh te nakon mjestimične jutarnje magle prevladavajuće sunčan. Vjetar slab, sredinom dana ponegdje do umjeren jugoistočnji. Ujutro temperatura od -5 do -3 °C, a u najtoplijem dijelu dana između 6 i 9 °C.

Znatnije promjene nema ni u središnjoj Hrvatskoj gdje će također veći dio dana biti u znaku sunca, a samo lokalno se uz neke rijeke magla može dulje zadržavati, sprečavajući porast temperature koja će u osunčanim predjelima u popodnevnim satima biti između 7 i 9 °C.

U Gorskom kotaru, Lici i na većem dijelu sjevernoga Jadrana sunčano, često i sasvim vedro, uz uglavnom slab vjetar. Ujutro u nekim kotlinama magla koje će ponovno biti na otvorenom moru, ali moguće i ponegdje uz zapadnu obalu Istre.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije obilje sunčanih sati uz stabilno vrijeme koje će donijeti i mirno ili samo malo valovito more. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 7 °C, u unutrašnjosti između -4 i 2 °C, a najviša dnevna oko 14 °C.

Podjednako toplo i na jugu Hrvatske, gdje će prevladavati vedrina. Ujutro lokalno umjerena bura, a danju uglavnom na otvorenom sjeverozapadni vjetar.

Sredinom tjedna promjenjivije

U srijedu na Jadranu bez veće promjene, a u četvrtak i petak ipak malo više oblaka, ponajprije na sjeveru. No i dalje barem djelomice sunčano, do petka još bez znatnijeg vjetra, zatim ponegdje jaka bura, izraženije u Dalmaciji.

I u unutrašnjosti srijeda većinom sunčana, nakon mjestimične magle. U četvrtak i petak prolazno malo oblačnije, a osobito u najsjevernijim predjelima u četvrtak može ponegdje pasti i malo kiše, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.