TMURNA JESEN

I dalje južina: Oblačnije, ali toplo

10.11.2014 u 10:40

Bionic
Reading

U tjednu pred nama vrijeme će i dalje biti pod utjecajem ciklonalnih sustava koji će nam pristizati iz južnih smjerova. Od utorka će biti više oblaka i oborina, no temperature će i dalje ostati znatno više od višegodišnjeg prosjeka, najavljuju prognostičari

U utorak će u kontinentalnoj unutrašnjosti biti djelomice sunčano mjestimice uz umjerenu naoblaku, a ujutro i maglu ili nisku naoblaku te uglavnom suho. U gorskoj unutrašnjosti i na Jadranu bit će promjenjivo oblačno uz povremena sunčana razdoblja, ali postoji mogućnost za mjestimično slabu kišu, većinom na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti će puhati slab, u gorju umjeren južni i jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno i jako jugo koje će prema kraju dana jačati. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od sedam do 11, a na Jadranu od 14 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će ići od 15 do 19, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno oblačno i oblačno, uz povremenu kišu, a mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni obilnom oborinom, osobito na Jadranu i u gorskoj unutrašnjosti. Najmanje oborina očekuje se u Slavoniji gdje su moguća kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočni vjetar, a na Jadranu jako, na otvorenom do olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će se kretati od devet do 12, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će biti od 13 do 18, a na Jadranu od 17 do 21°C.

U četvrtak se vrijeme neće previše mijenjati pa će posvuda biti pretežno oblačno ili oblačno, uz povremenu kišu ili mjestimične pljuskove. U Slavoniji će i dalje biti povoljnije pa su moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugoistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od devet do 13, a na Jadranu od 14 do 17°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 17, a na Jadranu od 18 do 22°C.

U petak će vrijeme biti nešto stabilnije. Posvuda će biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i dalje postoji mogućnost za slabu kišu, osobito u Slavoniji gdje će oblaka biti najviše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 7 do 12, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17, a na Jadranu od 18 do 22°C.

Prema trenutačnim prognostičkim materijalima, našim krajevima će se sa zapada približavati novi ciklonalni sustav koji će za vikend ponovo donijeti više oblaka te kišu.

Uz jaku južinu i ciklonu, biometeorološke prilike neće biti povoljne. Tegobe bi naročito mogli osjećati meteoropati i kronični bolesnici.