NEOSTVARENA IZNUDA

I Alemka Markotić primala ozbiljne prijetnje; drznik tražio novčani iznos u kriptovaluti

06.10.2020 u 18:01

Bionic
Reading

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda na štetu 56-godišnjakinje, RTL.hr neslužbeno doznaje da je meta osumnjičenog bila Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'dr. Fran Mihaljević' i članica Nacionalnog stožera civilne zaštite

Sumnja se da je 36-godišnjak krajem rujna, prema unaprijed stvorenoj namjeri protupravnog pribavljanja imovinske koristi, koristeći mobilni uređaj otvorio e-mail adresu te je na e-mail adresu oštećene poslao poruku u kojoj joj je ozbiljno prijetio navodeći da na određeni način mora uplatiti točno određen iznos u kriptovaluti, odnosno pokušao je prisiliti da to učini na štetu svoje imovine, izvještava RTL.

Nekoliko dana kasnije, u prvom tjednu listopada, ustrajući u namjeri pribavljanja protupravne imovinske ponovno je oštećenoj poslao poruku kojom je kod nje izazvao osjećaj straha, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

  • +12
Nacionalni Stožer civilne zaštite Izvor: Pixsell / Autor: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL