OPASNOST OD POŽARA

HVZ: Unatoč upozorenjima, opet svjedočimo neodgovornom ponašanju pojedinaca s vatrom

29.07.2021 u 10:35

Bionic
Reading

Hrvatska vatrogasna zajednica upozorila je u četvrtak da unatoč svim upozorenjima o opasnostima izbijanja šumskih požara i dalje svjedočimo neodgovornom ponašanju pojedinaca te su podsjetili građane na zabranu loženja vatre na otvorenom ljeti, za što su kazne od dvije do 15.000 kuna.

Osim novčanih kazni, za namjerno izazivanje požara može se dobiti i zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Upozorili su građane na to jer su jučer iz DVD-a Gat zabilježili intervenciju zbog neprijavljenog kontroliranog spaljivanja biljnog otpada.

Požar se dogodio i u Osječko-baranjskoj županiji gdje je požar otvorenog tipa gorio na lokaciji Lug, gorjelo je 200 hektara, a na intervenciji je sudjelovalo 12 vatrogasaca sa tri vozila. Požar je ugašen.

U požaru u Zatoglavu na području Rogoznice koji je gorio na površini od šest hektara gorjela je borova šuma, masline i nisko raslinje, a na intervenciji je sudjelovalo 20 vatrogasaca sa osam vozila uz pomoć jednog Canadaira. Požar je bio lokaliziran u 13, a ugašen do 15,30 sati.

U požaru u Splitsko-dalmatinskoj županiji na lokaciji Tučepi gorjelo je na nepristupačnom terenu od 3500 metara kvadratnih, ondje je sudjelovao 61 vatrogasac sa 19 vozila. Požar je lokaliziran u 16, a ugašen oko 18 sati.

Požar na području Pelješca koji je izbio prije dva dana, jučer je ugašen.