vatrena stihija

[VIDEO/FOTO] Jak požar buknuo kod Rogoznice: Kuće obranjene, kanaderi se povukli

28.07.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Požar kojim su zahvaćeni trava, nisko raslinje i borova šuma u blizini kuća buknuo je u srijedu ujutro u Zatoglavu kod Rogoznice, a vatrogascima je u pomoć došao protupožarni avion kanader. Nešto poslije 11 sati vatrogasci su izvijestili da požar još nije ugašen, ali da je situacija pod kontrolom

'U 9.45 sati Županijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na lokaciji Zatoglav (Rogoznica). Požarom su zahvaćeni trava, nisko raslinje i borova šuma, a na intervenciji gašenja požara sudjeluju 24 vatrogasca sa šest vatrogasnih vozila iz DVD-a Brodarica-Krapanj, DVD-a Primošten, DVD-a Rogoznica, DVD-a Grebaštica, JVP-a Šibenik te protupožarni zrakoplov Canadair', izvijestili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic

Prema posljednjim informacijama koje donosi Dalmacija danas, kuće su obranjene, a dva kanadera koja su branila kuće povukla su se s terena.

'Vjetar raznosi požar, jako puše. Vatra je došla skroz do kuća, vatrogasci su brzo došli, puno ih je tamo. Kuće su im prioritet', ispričala je svjedokinja za 24sata.

'Vatra je izbila iznad kuća u Zatoglavu', rekli su za Šibenski portal iz Županijskog centra 112.

  • +7
Požar u Zatoglavu kod Rogoznice Izvor: Pixsell / Autor: Milan Šabić

'Požar još nije ugašen, ali situacija je pod kontrolom', rekli su za 24sata vatrogasci iz Šibensko-kninske županije nešto poslije 11 sati.