AKCIJA 'ZA ISTINU'

Hvidra: Blokirali su nam telefone!

14.06.2010 u 08:23

Bionic
Reading

Predsjednik Hvidre Splitsko-dalmatinske županije Kristian Petric izjavio je da su sinoć za vrijeme trajanja humanitarnog koncerta 'Za istinu', koji je održan u splitskoj Spaladium areni, telefoni bili 'blokirani' te mnogi građani nisu mogli ostvariti telefonski poziv i tako donirati novac za pravnu pomoć hrvatskim generalima

'Nisu nam poznati razlozi zbog kojih su telefoni bili 'blokirani', ali nastojat ćemo ih utvrditi. Nakon završetka koncerta, kad su telefoni odblokirani, uslijedili su brojni pozivi te vjerujemo da će to doprinijeti dodatnom prikupljanju novca', rekao je Kristian Petric

Na koncertu 'Za istinu' od telefonskih poziva prikupljeno je više od 100.000 kuna, a oko 50.000 kuna prodajom slika, priopćili su organizatori nakon koncerta kojem je nazočilo više tisuća posjetitelja.

Petric je izjavio da će 70 posto prikupljenog novca biti namijenjeno pravnoj pomoći hrvatskim generalima u Haagu, a 30 posto onima koji su u pritvoru u Hrvatskoj.

Na koncertu su, uz ine, nastupili Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Ratomir Kliškić, Dražen Žanko, Mate Bulić, Dražen Zečić, Marko Perković Thompson, Tomislav Bralić te klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.

Koncert su organizirali Hvidra Splitsko-dalmatinske županije i Zaklada za istinu o Domovinskom ratu, pod pokroviteljstvom Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.