DAN GRADA ZAGREBA

[FOTO] Zagreb slavi rođendan, Milanović poručio lokalnoj vlasti: Sredite taj Donji grad, nemojte čekati Vladu!

31.05.2022 u 12:24

Bionic
Reading

Povodom Dana grada Zagreba, kao i svake godine, u Starogradskoj vijećnici uručena su priznanja i novčane nagrade zaslužnim pojedincima i ustanovama u Zagrebu. Na svečanosti se pojavio predsjednik Zoran Milanović, ali i neki bivši gradonačelnici Zagreba

Predsjednik Zoran Milanović u utorak je u Staroj gradskoj vijećnici čestitao Dan Grada Zagreba te poručio kako je "ovo grad koji je uvijek imao slavensku i hrvatsku većinu".

"Nakon svih ovih godina možda nismo tamo gdje smo mislili da ćemo biti, ali nismo ni na dnu. Prestanimo sami sebe ubijati u pojam - nismo na dnu i to govore pokazatelji, a ja ovoj vlasti mogu poručiti: budite pošteni, ne dajte korupciji da vas pozove na piće. Da biste dobili naklonost puka, morate biti stalno među ljudima", poručio je predsjednik.

"Donji i Gornji grad nisu razine Praga i Budimpešte, ali bogami nisu ni Balkan", istaknuo je Milanović. Gradskoj vlasti je savjetovao i da se trebaju boriti za svaki euro iz europskih fondova.

"Ne dajte da vam se korupcija niti diskretno nasmije i sredite taj Donji grad, nemojte čekati Vladu da vam pomogne. U propaloj državi Donji grad je bio jedinstven, učinite da opet tako bude", kazao je predsjednik predstavnicima gradske vlasti.

  • +7
Dodjela nagrada povodom Dana Grada Zagreba Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Prije godinu dana rekao sam da ću Zagrepčanke i Zagrepčane odvesti u bolju budućnost. Svaki dan radim na tome. Predani smo dugoročnoj dobrobiti grada, bez obzira na ishode izbora", kazao je u utorak zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević prilikom dodjele javnih priznanja Grada Zagreba.

Tomašević je pozvao sve da se pridruže u izgradnji socijalno pravednog zelenog grada, iz kojeg se građani i građanke neće iseljavati, prenosi Dnevnik.hr