Nakon prikupljenih potpisa

HSLS-ova kritika gradskoj vlasti: Ignoriraju građane koji žele park za pse

09.05.2022 u 16:19

Bionic
Reading

Više od tisuću stanovnika gradske četvrti Stenjevec potpisalo je peticiju protiv uklanjanja parka za pse, međutim gradska se vlast oglušuje na njihove zahtjeve, poručili su u ponedjeljak iz zagrebačkog HSLS-a

Dok Gradska uprava najavljuje uključivanje građana u kreiranje komunalnih politika, HSLS tvrdi da se vijećnici platforme Možemo već mjesecima oglušuju na zahtjeve građana Stenjevca koji se protive zatvaranju jedinog uređenog parka za pse u Španskom, koji je izgrađen 2015. godine.

Nakon što su saznali da bi park za pse uskoro mogao biti zatvoren, korisnici parka prikupili su 1200 potpisa u sedam dana. „Koalicija platforme Možemo i SDP-a šalje zabrinjavajuće poruke i provode suprotne politike od onih koje javno zastupaju, a neprihvaćanjem peticije građana odluka Gradske skupštine o podnošenju prijedloga i peticija postaje mrtvo slovo na papiru“, tvrde u zagrebačkom HSLS-u.

Vijeće Gradske četvrti Stenjevec smatra da park za pse nije ni trebalo graditi na lokaciji na kojoj se nalazi, u Ulici Vida Došena, jer je smješten preblizu stambenim zgradama. Stanari okolnih zgrada često se žale zbog smrada i buke. Gradski ogranak HSLS-a predlaže da se prije zatvaranja parka pronađe zamjenska lokacija za park negdje u blizini. Platformu Možemo podsjećaju da zatvaranje parkova nije dio zelenih politika koje su proklamirali.

„Riječ je očigledno o osobnim taštinama pojedinaca iz redova vladajuće koalicije u gradu i gradskoj četvrti jer ideja o zatvaranju parka potječe od vijećnica platforme Možemo te je jednoglasno izglasana u financijskom planu gradske četvrti“, navodi HSLS.