NITKO GA NE ŽELI

HSLS i SDSS rušit će Vladu ako se Sanader vrati

17.12.2009 u 22:30

Bionic
Reading

HSLS i SDSS spremni su napustiti vladajuću koaliciju u slučaju da se odbjegli premijer Ivo Sanader vrati u politiku. Iako djeluje kao prijetnja premijerki Jadranki Kosor, zapravo se radi o ogromnoj podršci

Ovakvim istupom vrlo elegantno odrađuju posao za premijerku koja bi bilo kakvim zabranama i spriječavanjima mogla ugroziti svoju poziciju u stranci kojom već neko vrijeme vladaju frakcijske borbe na čelu kojih su bivši predsjednik i sadašnja predsjednica, piše Večernji.hr.

'Pretpostavka stabilne koalicije je stabilan HDZ. Frakcijske borbe koje su oslabile SDP, isto bi mogle učiniti i u HDZ-u. Bilo bi to vrlo riskantno i nepopularno. A ako se to dogodi, Jadranka Kosor neće imati podršku samo svojih partnera, već i javnosti' kazao je Milorad Pupovac (SDSS).

I iz HSLS-a stižu slični signali. Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor namjerava šefici HDZ-a i Vlade reći kako je potpuno neprihvatljivo da Ivo Sanader sudjeluje u bilo kakvim odlukama koalicijske vlade. Stav HSS-a o eventualnom Sanaderovu povratku povratku neodređen je. U toj stranci smatraju kako to nije realna opcija.