KOALICIJA NEUPITNA

HSLS, HSS i SDSS podupiru Kosor

01.07.2009 u 18:47

Bionic
Reading

SDSS-a i predsjedništvo HSLS-a odlučili su poduprijeti Vladu i predloženu mandatarku Jadranku Kosor. U slučaju HSLS-a ovu odluku još u petak treba potvrditi Središnje vijeće. I dok iz HSLS- a ne stižu dodadtni zahtjevi mogućoj novoj premijerki, Vojislav Stanimirović (SDSS) najavio je da će tražiti revidiranje koalicijskg sporazuma između SDSS-a i HDZ-a

"Vidjet ćemo što je iz ovog sporazuma realizirano, definirat ćemo neke rokove, i vidjeti da li da eventualno učvrstimo položaj potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca, odnosno da on dobije neki resor, a ne da bude jedini član Vlade bez resora", rekao je Stanimirović

Ustvrdio je da se Ivo Sanader, koji je danas objavio da se povlači iz politike, suglasio s tom idejom te da misli kako Uzelca treba bolje iskoristiti.

Stanimirović za sada nije mogao reći o kojemu se točno resoru razmišlja, ali je kazao kako je moguće da će Uzelac naslijediti dio resora koji je vodila Kosor, odnosno postati novim koordinatorom za društvene djelatnosti.

HSS je očekivano odlučio poduprijeti Jadranku Kosor, ali je isto tako najavio razgovore o novoj raspodjeli ministarskih mjesta
'Nakonsubote i sabora HDZ-a u Zagrebu, kada oni izaberu novo vodstvorazgovarat ćemo o novoj rapodjeli ministarskih mjesta', kazao je predsjednik HSS-a Josip Friščić i dodao kako prvenstveno zbog gospodarskog stanja, ne bi smjelo dogoditi da u idućih 60 dana Hrvatska nema vladu koja može vući odgovorne poteze.

Kazao je i kako SDSS do danas (srijeda) nije znao za Sanaderovu odluku o povlačenju s čela Vlade i HDZ-a, te da su "bili malo iznenađeni".

"No, to je njegovo pravo i želja da više ne bude premijer, što ne znači da neće promijeniti mišljenje oko kandidatura za neke druge funkcije, ali i to je njegovo pravo", rekao je čelnik SDSS-a.

Ispred HSLS-a oglasila se predsjednica stranke Đurđa Adlešič'Članovi Predsjedništva HSLS-a zaključili su da nije vrijeme da se izazivaju bilo kakve krize i da se rade velike promjene. Pred nama su predsjednički izbori, gospodarska kriza, turistička sezona, previše toga da bi kao ozbiljna stranka sada izazivali bilo koju veću gužvu koja može usporiti procese o kojima ovisi država i zemlja', istaknula je Adlešič.