NE OSJEĆAJU SE UGROŽENO

Hrvatski turisti odbili se vratiti iz Egipta

31.01.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Hrvatski turisti koji se u aranžmanima turističkih agencija nalaze ovih dana u Egiptu, njih 60-ak, na sigurnom su i stotine kilometara udaljeni od nereda, a agencije se dobro skrbe o njima i u redovitom su kontaktu, doznaje se od predsjednika Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA) Borisa Žgombe

Istaknuvši da su tim turistima zbog nereda u Egiptu agencije ponudile ubrzani povratak u Hrvatsku, Žgomba napominje da su to turisti odbili uz objašnjenje da se ne osjećaju ugroženo.

Dodaje da je, prema informacijama iz turističkih agencija, riječ o grupama turista koji se nalaze u poznatom egipatskom odredištu Sharm El Sheikhu te na krstarenju Nilom, gdje, prema dojavama agenata nema opasnosti.

Ipak, iz agencija naglašavaju i da u slučaju približavanja nereda tim i drugim turističkim odredištima imaju spreman plan evakuacije.

Udaljenost turističkih zona od nemira potvrdilo je i Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija, koje je u stalnom kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Kairu.

U vezi sa svim time iz UHPA-e iznova ističu važnost i prednosti koje turistima pružaju organizirana putovanja posredstvom agencija u odnosu na individualna putovanja, pogotovo u kriznim situacijama poput prethodnih u Tunisu te trenutno u Egiptu.

Agencije u takvim situacijama posebno brinu o svojim turistima i njihovoj sigurnosti, naglasio je Žgomba.