STIGLE IM ZAOSTALE PLAĆE

Hrvatski radio Vukovar ipak odustao od štrajka

02.01.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Zaposlenici Hrvatskog radija Vukovar ipak su odustali od štrajka, u koji su trebali stupiti jutros, jer im je na Silvestrovo uplaćeno pola plaće za listopad i cijela plaća za studeni. Najavljeno je i kako će biti isplaćene i otpremnine djelatnicima koji su prošle godine dobili otkaz

Zaostale plaće su zaposlenicima HRV-a stigle 31. prosinca u popodnevnim satima, samo nekoliko sati nakon što je većina angažiranih u toj medijskoj kući za 2. siječnja najavila mogućnost štrajka u kojem bi ostala sve do isplate zaostalih plaća iz prošle godine te isplate otpremnina zaposlenicima koji su ranije dobili otkaz s posla.

'Većina zaposlenika HRV-a želi primiti plaće za obavljeni rad i spremni su se za svoja prava boriti štrajkom, a uvijek će poštivati pravo manjine da u štrajku ne sudjeluje. Posljednja dva mjeseca dvaput smo najavljivali mogućnost održavanja štrajka i znakovito je da je uprava istoga dana nakon najave štrajka isplatila dio dugovanja radnicima', navodi se u priopćenju Štrajkačkog odbora HRV-a.

Upravi se zamjera i da im takvom praksom 'priređuje poniženje koje je ispod svake razine odnosa poslodavac – djelatnik'. Osim toga, upozoravaju i kako su 'ignorancija, indolentnost, pasivnost i niz krivih poteza uprave doveli djelatnike HRV-a na rub egzistencije'.

'Program Hrvatskoga radija Vukovar nijednom nije stao, Vukovarske novine redovno izlaze, a internetski portal uredno radi isključivo zahvaljujući djelatnicima HRV-a koji, bez obzira na višemjesečna razdoblja bez kune u džepu, svoj posao profesionalno i odgovorno obavljaju. Uprava uglavnom figurira, ispunjava formu i ne snalazi se u novonastaloj tržišnoj situaciji', zaključuje Štrajkački odbor HRV-a.