PAD PRODAJE U MERCATORU

Hrvati bojkotiraju slovenske proizvode

30.12.2008 u 19:37

Bionic
Reading

Nakon što je Slovenija ucjenama usporila hrvatsko napredovanje prema EU, Hrvati su ipak odlučili bojkotirati slovenske proizvode

Najveći slovenski trgovački lanac u Hrvatskoj, Mercator, potvrdio je da se njihovi proizvodi manje kupuju.

Poziv na bojkot slovenskih tvrtki i proizvoda u Hrvatskoj odrazio se na pad prodaje u najvećem slovenskom trgovačkom lancu Mercator u Hrvatskoj.

'Ne mogu reći da smo ostali imuni na to, u jednom dijelu se osjeća, ali nadam se da je to privremenog karaktera i da će se sve uskoro vratiti u normalu. Nećemo dozvoliti da politička situacija utječe na odnos prema kupcima', rekao je direktor Mercatora Hrvatska Alan Kričković nakon susreta predsjednika Stjepana Mesića s izaslanstvom Društva slovensko-hrvatskog prijateljstva.

Direktor Mercatora tvrdi kako je slovenska blokada pretpristupnih pregovora Hrvatske s EU prvi slučaj da su dnevne političke trzavice direktno utjecale na pad prodaje. Koliko je pala prodaja u Mercatoru, za sada, kažu, nemaju brojke, a ističu i da je teško reći koliko je na pad prodaje utjecala blokada, a koliko opći pad kupovne moći, piše Jutarnji list.