IZDAŠAN MEDIJSKI TRANSFER

HRT uzeo Novoj TV Jelenu Saraju

17.12.2014 u 19:21

Bionic
Reading

Jelena Saraja nova je HRT-ova akvizicija, preciznije Saše Runjića, ravnatelja programa na Prisavlju. Saraja je stigla na HRT s konkurentske Nove TV i bit će zadužena za izradu špica, spotova, vizuala i svega što se tiče vizualne promocije programa

Iako bi vodstvo HRT-a to željelo, Saraja neće biti njihova zaposlenica, već vanjska suradnica koja će raditi na autorski ugovor narednih nekoliko mjeseci. Njezin angažman uzburkao je duhove na Prisavlju jer se spominje da je angažirana za između 30 i 40 tisuća kuna mjesečno. Kao vanjska suradnica je angažirana, doznajemo, jer je to bio jedini način da se zaobiđe javni natječaj koji navodno ne bi prošla zbog nemogućnosti da ispuni tražene uvjete.


'Kolegica je angažirana na autorski ugovor u svojstvu autora i suradnika na izradi promotivnih TV spotova kao dokazani televizijski profesionalac u tom području. HRT naime ima namjeru značajno unaprijediti i poboljšati prezentaciju svojeg programa, stoga je kolegica angažirana s tim ciljem, kako bi svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom tome doprinijela. Što se tiče upita o iznosu njezinog honorara, HRT ne komentira iznose', poručuju službeno s HRT-a.

Neslužbeno se pak doznaje da u vrhu kuće smatraju kako je riječ o osobi koja je najbolja u svom poslu na tržištu; zanat je ispekla na RTL-u, a usavršila ga na Novoj TV i od nje očekuju da na HRT-u podigne segment koji je na Prisavlju godinama zanemaren – promociju programa.

Je li za to mogao biti angažiran i dodatno stimuliran za taj posao netko iz same kuće, odgovor je sasvim sigurno pozitivan, ali kako drže u njenom vrhu, nemaju tako kvalitetnih audiovizualnih djelatnika. Zbog toga planiraju omogućiti da uz Saraju posao uči i netko s Prisavlja.