zbog tužbi

HRT se oglasio o bojkotu: Izloženi smo političkom pritisku i orkestriranim napadima

25.02.2019 u 12:29

Bionic
Reading

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić uputio je otvoreno pismo hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima.

'Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis trenutno je, zbog tužbi koje su podignute u svrhu zaštite časti i ugleda HRT-a, izložena političkom pritisku i orkestriranim napadima', navodi ravnatelj Kazimir Bačić u pismu.

'HRT ne želi biti sredstvo dnevnopolitičkih razmirica i predizbornih kampanja bilo koje političke orijentacije. Ovom prigodom želimo izvijestiti javnost da je HRT pokrenuo postupke mirenja s tuženim nakladnicima. Podsjećamo da je to u skladu sa zaključcima saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, stoji u pismu.

'Naglašavamo da Hrvatska radiotelevizija poslove obavlja profesionalno i transparentno, u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom RH te profesionalnim smjernicama EBU-a, čija je članica, prenosi HRT.

HRT je šokiran optužbama za cenzuru jer u svim segmentima svoga rada poštuje pravila struke, objektivno i uravnoteženo izvještava o događajima te je otvoren za sve društvene skupine, udruge i političke opcije koje djeluju na političkoj sceni u Republici Hrvatskoj, stoji u otvorenom pismu hrvatskoj javnosti, Saboru i Vladi te svim hrvatskim medijima.