'NOVINARSTVO NE DAMO'

SDP i Dalija Orešković bojkotiraju HRT, a ona im je dodatno zapaprila na svom Facebooku

  • Autor: M.P./Hina
  • Zadnja izmjena 24.02.2019 16:11
  • Objavljeno 24.02.2019 u 13:43
tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

SDP se pridružio dvotjednom bojkotu HRT-a pod nazivom 'Novinarstvo ne damo' koje su pokrenule nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava zbog čak 36 tužbi koje je HRT pokrenuo protiv novinara i drugih medija, priopćeno je u nedjelju iz te stranke. Isto je u nedjelju objavila i Dalija Orešković za Start, a ranije su to učinili politička platforma Možemo! te Društvo hrvatskih filmskih redatelja

SDP u tom razdoblju neće sudjelovati u programima HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovim emisijama niti davanjem izjava za HRT, a sve u znak snažne podrške tuženim novinarima i medijima, stoji u priopćenju.

'HRT kao javni servis mora služiti javnosti, a ne biti produžena ruka vladajućih. SDP će se uvijek snažno i glasno boriti za slobodu govora, slobodu medija te slobodan rad novinara i zaštitu njihove profesije u cilju zaštite javnog interesa', ističu iz SDP-a.

Iz SDP-a također pozivaju HRT da 'što prije povuče nedemokratske i neosnovane tužbe protiv novinara i medija te time pokaže da poštuje Ustav i minimalne demokratske standarde za koje se izgleda i dalje moramo boriti'.

Koliko je alarmantno stanje na HRT-u, govori i ocjena Europske federacije novinara, prema kojoj je HRT po razini neovisnosti najgori javni servis u Europi, stoji u priopćenju.

Dalija Orešković iz Starta u nedjelju ujutro na svom je Facebooku objavila da bojkotiraju HRT, uz poruku: Nismo na te ponosni. Zanimljivo je i da je na vrhu stranice Dalija Orešković - Start istaknut i jedan raniji post koji HRT proziva la lažne vijesti:

'U nedjelju sam prvi put nakon osnivanja Starta dala izjavu za HRT. Rekla sam da su nam državu OTELI politički nasilnici i lažni domoljubi. HRT je izvijestio da sam rekla da su nam državu STVORILI politički nasilnici i lažni domoljubi.

Ja sam rekla OTELI. Oni su to pretvorili u STVORILI. Ja ostajem pri OTELI.', stoji u toj objavi, a recentnu pogledajte ovdje:

SDP u tom razdoblju neće sudjelovati u programima HRT-a pojavljivanjem u HRT-ovim emisijama niti davanjem izjava za HRT, a sve u znak snažne podrške tuženim novinarima i medijima, stoji u priopćenju. "HRT kao javni servis mora služiti javnosti, a ne biti produžena ruka vladajućih. SDP će se uvijek snažno i glasno boriti za slobodu govora, slobodu medija te slobodan rad novinara i zaštitu njihove profesije u cilju zaštite javnog interesa", ističu iz SDP-a. Iz SDP-a također pozivaju HRT da "što prije povuče nedemokratske i neosnovane tužbe protiv novinara i medija te time pokaže da poštuje Ustav i minimalne demokratske standarde za koje se izgleda i dalje moramo boriti". Koliko je alarmantno stanje na HRT-u, govori i ocjena Europske federacije novinara, prema kojoj je HRT po razini neovisnosti najgori javni servis u Europi, stoji u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!