koalicijski sastanak

Hrg: Morat ćemo svi zajedno podnijeti teret da se izvučemo iz krize

15.04.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Saborski zastupnik i član vladajuće koalicije iz redova HDS-a Branko Hrg izjavio je u srijedu kako je uvjeren da će doći do solidariziranja državnog i javnog sektora s privatnim, a poručio je i da ćemo svi zajedno morati podnijeti teret kako bi se što prije izvukli iz krize.

"Mislim da će do toga doći, budimo realni, nitko ne može zatvarati oči pred ovim problemom, taj će problem tek biti vidljiv kada se počnu zbrajati svi ekonomski pokazatelji. Morat ćemo svi zajedno podnjeti taj teret da se izvučemo što prije iz krize da nastavimo normalan život", rekao je novinarima Hrg nakon sastanka vladajuće koalicije.

Rad Vlade tijekom epidemije koronavirusa ocijenio je izvrsnim.

"Mislim da dijelim mišljenje velike većine hrvatskih građana, jer kada smo u situaciji da imamo pripremljenu opremu, krevete, respiratore, onda nemamo što drugo reći da je Vlada odradila posao izvrsno. Zdravlje na prvom mjestu", naglasio je Hrg.

Na pitanje o zakonu koji bi dozvoljavao praćenje mobilnih telefona onima kojima je određena samoizolacija, a koji čeka drugo čitanje u Saboru, odgovorio je kako "to više nema smisla u ovoj situaciji" napomenuvši da na razini koalicije o praćenju mobitela nisu "naknadno raspravljali".

"Mislim da to sada više nema nekakvog smisla, i vidjet ćemo što će se dogoditi do drugog čitanja zakona. Dao Bog da što prije završi pandemija, da se vratimo u što normalniji život i da takav zakon ne moramo ni donositi", istaknuo je Hrg.