SPORNO IMENOVANJE

Hrast napao ministricu Divjak: Sabotira Glunčića, agresivnim pristupom gazi sve stručne argumente

04.04.2018 u 15:09

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrasta optužilo je ministricu obrazovanja Blaženku Divjak da namjerno pokušava osujetiti imenovanje Matka Glunčića za čelnog čovjeka Eskpertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme te da je reforma školstva postala obična politična igra u režiji HNS-a

Niti nakon jučerašnjeg osmosatnog sastanka Posebnog stručnog povjerenstva za provedbu Strategije obrazovanja (PSP), još nisu poznata imena članova i voditelja Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme (ERS).

Šuška se kako je kamen spoticanja upravo državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Matko Glunčić, koji je jedan od kandidata za voditelja ERS-a, a kojeg, sudeći prema njezinim ranijim izjavama, ministrica Blaženka Divjak ni pod koju cijenu ne želi na toj funkciji.

Na tu su zavrzlamu reagirali iz predsjedništva Hrasta, koje svoje punu podršku daje upravo Glunčiću.

'Ministrica Divjak na sve moguće načine pokušava osujetiti imenovanje g. Glunčića, štoviše već je nakon početne formalne provjere kandidata prošli tjedan istupila u medijima s tezom da on sigurno neće biti izabran', stoji u priopćenju Hrasta.

  • +20
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Hrast smatra kako Divjak nesklona postavljanju Glunčića na čelo ERS-a zbog njegovih ranijih kritika predloženog eksperimentalnog programa koji ministrica, kako piše u priopćenju, želi ugurati pod svaku cijenu u škole već ovu jesen.

'Jasno je da je HNS razočarao svoje birače neprincipijelnim ulaskom u koaliciju s HDZ-om. Zato su i doveli ministricu Divjak koja je svojim agresivnim pristupom spremna zgaziti sve stručne argumente kako bi uvela bilo kakvu 'reformu' i kako bi HNS to mogao prikazati svojom političkom pobjedom', zaključuju u Hrastu.

  • +5
Državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Matko Glunčić Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic

Dodaju i kako je ključni potez sada na premijeru Andreju Plenkoviću, koji 'mora odlučiti hoće li dobrobit hrvatskog odgojno-obrazovnog sustava u potpunosti predati u ruke HNS-u za njihovu političku promociju'.

'Reforma odgojno-obrazovnog sustava mora se konačno početi cjelovito provoditi usklađena s potrebama modernog vremena i s jasnim identitetskim i domoljubnim vrednotama', poručuje predsjedništvo Hrasta.