privatna tužba

Hotel Valkane: Nismo tužili Inicijativu, nego one koji su kršili zakon

13.09.2022 u 19:41

Bionic
Reading

Iz tvrtke "Hotel Valkane" priopćili su, reagirajući na današnju izjavu članova Građanske inicijative za referendum da ih je taj investitor tužio za klevetu, kako nisu tužili niti prijavili ni tu inicijativu ni građane, nego pojedince koji su svjesno kršili zakon

Naime, član Građanske inicijative za referendum o Lungomaru Aleksej Orel izvijestio je u utorak da je investitor hotela na Valkanama zbog klevete podnio privatnu tužbu protiv njega i člana te inicijative Borisa Stermotića u vezi s njihovim izjavama, posebno zbog izrečenoga u jednoj radijskoj emisiji.

"Pogrešno sam direktora nazvao vlasnikom, a u tužbi još navode da smo govorili da je šuma bez ikakve dokumentacije privatizirana za nula kuna, a spominju i plažne objekte u kojima je moguća ugostiteljska djelatnost", rekao je Orel.

Iz tvrtke "Hotel Valkane" navode kako potpuno podupiru slobodu govora, izražavanja mišljenja i stajališta te njihovo javno zagovaranje neovisno o tome jesu li za gradnju hotela ili protiv njihove investicije.

Proteklih mjeseci pojedini političari i drugi javni akteri iznijeli su na stotine neistina, od toga da će, kako ističu iz te tvrtke, "graditi liftove, beach barove, zatvarati šetnice i plaže, otimati javni prostor i slično, a mi smo odgovarali projektom, podacima, brojevima, papirima, ispravcima i upozorenjima". Na prijave i tužbu odlučili su se "samo kad je to, nažalost, postao jedini preostali zakonski način na koji se mogu zaštiti", ističe investitor i dodaje kako vjeruje da se svi slažu da u demokratskom društvu svi imaju Ustavom i zakonima zajamčena prava. 

"Naša vrata za svaku informaciju su otvorena i svaki naš korak i napredak u projektu koji će se realizirati isključivo na nesporno privatnom zemljištu, a što jako dobro znaju predstavnici inicijative, u rupi davno zatvorenog kamenoloma, ćemo javno komunicirati. Želimo da naši sugrađani imaju potpune i točne informacije", poručuju iz "Hotela Valkane" i dodaju kako ih tužbe i prijave protiv kršenja zakona žaloste i kako "iskreno očekuju da se događaji koji su do njih doveli ne ponavljaju u idućem razdoblju".

"Poštujemo sve zakone Republike Hrvatske i jednako tako molimo da ih poštuju i oni koji se ne slažu s nama", poručio je investitor.