afera nekretnine

Horvat: Kuščević nam u ovom trenutku nije teret. Posavec: Ako se mene pita, jest!

24.06.2019 u 12:50

Bionic
Reading

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat komentirao je otvaranje predmeta Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa o ministru uprave Lovri Kuščeviću

'Pričekajmo da Povjerenstvo da svoje mišljenje i svoj stav o kolegi Kuščeviću, kad dobijemo sve relevantno na stol, siguran sam da će stranka odreagirati kako treba. Mi u ovom trenutku na kolegu Kuščevića ne gledamo kao na teret', istaknuo je Darko Horvat za N1.

Isto pitanje komentirao je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je rekao kako će to morati riješiti predsjednik Vlade, a na pitanje bi li ministar Lovro Kuščević bio teret vladajućoj koaliciji da je on predsjednik Vlade, odgovorio je 'Apsolutno'.

Također, rekao je da nije došao na obilježavanje Dana antifašističke borbe u Brezovici kao izaslanik Kolinde Grabar - Kitarović jer je bio spriječen te da to nema veze s politikom kako se govori.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je predmet o ministru uprave Lovri Kuščeviću, temeljem neanonimne prijave. Ministar uprave izgradio je kuću u Nerežišćima na Braču, ali je 11 godina nije upisao u katastar. Zatim je utvrđeno kako ministar ima još jednu kuću, a ta se čestica u katastru vodi kao pašnjak i cesta.