završilo PredsjedništvO

Horvat: Brkić nije bio napadnut niti se trebao braniti; Brkić: Odlazak iz HDZ-a? Nikada!

23.04.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Komentirajući slučaj Milijana Brkića ministar gospodarstva Darko Horvat nakon izlaska sa sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao je kako nije bilo drastičnih odluka. Brkić je pak na pitanje je li se spominjala opcija da ode iz HDZ-a odgovorio: Nikada!

'Sindikati imaju i i pravo i mogućnost tražiti nešto od Vlade, Vlada je svoju odluku donijela. Na ovakav način financiranja brodogradnje više biti neće', rekao je ministar Horvat komentirajući stanje u Uljaniku.

Na pitanje o milijardu kuna jamstava koja bi mogla stići na naplatu iz državnog proračuna ministar je rekao kako je riječ o neodgovornim i opasnim insinuacijama te da pregovori još traju i da će putovati u Bruxelles.

'U petak je na burzi objavljena informacija da je od uprave zatražen povrat avansnih uplata. Ako se one ne vrate, onda će možda doći do naplate jamstava', navodi.

Ministar Horvat stao je na stranu Milijana Brkića te rekao kako je medijski prostor prepun medijskih insinuacija te da treba biti strpljiv. Ustvrdio je da nije bilo nikakvih drastičnih odluka, da se nije raspravljalo o pojedincima te da nema nikakvog razloga za hajku. 'Kolega Brkić nije bio napadnut niti se trebao braniti, ustvrdio je Horvat.

'Brkićev izostanak s predstavljanja HDZ-ovih lista za europski parlament opravdao je obvezama koje je drugi čovjek stranke imao na drugom mjestu. Očekivati da svi članovi Predsjedništva budu uvijek na istom mjestu je iluzorno', zaključio je Horvat.

Brkić: Bilo je super!

'Sve je super, kao što vidite, živ i zdrav', rekao je Brkić nakon izlaska iz središnjice HDZ-a. Na pitanje je li se spominjala opcija njegova odlaska iz HDZ-a odgovorio je: 'Nikada!'.