sastanak užeg predsjedništva

Milijan Brkić: Ovo je HDZ, nije Komunistička partija, hvala Bogu

23.04.2019 u 09:53

Bionic
Reading

U središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma jutros je započela sjednica užeg Predsjedništva stranke, na kojoj bi se između ostalog trebalo raspravljati o zamjeniku predsjednika HDZ-a Milijanu Brkiću. Upravo je on među prvima stigao u središte HDZ-a

Brkić je na ulasku u zgradu HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu poručio kako je riječ o redovnoj sjednici užeg predsjedništva HDZ-a te da točke dnevnog reda predlaže predsjednik stranke.

'Koliko znam, ovo je Hrvatska demokratska zajednica, nije Komunistička partija, hvala bogu, a u demokraciji postoje institucije države koje se bave progonom, a to sigurno nisu političke stranke', rekao je okupljenim novinarima pri ulasku u HDZ.

Okupljene novinare zanimalo je i stoji li Brkić i dalje pri kritikama institucija, što se odnosilo na njegovu izjavu kako su predistražne radnje protiv njega cirkus u kojem ne želi sudjelovati te da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije, na što je on odgovorio kako nije kritizirao institucije već da je samo rekao da ne želi u nečemu sudjelovati.

'Pa ne želim ni dalje sudjelovati', zaključio je.

Prilikom ulaska u središnjicu stranke predsjednik HDZ-a Andrej Plenković nije želio novinarima potvrditi da će se razgovarati o Brkiću. 'Malo ćemo o suficitu, o kreditnom rejtingu, o pobjedi na europskim izborima', dobacio je Plenković.

Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević kazao je da će se na sjednici čuti što Brkić ima za reći. 'Svi smo mi časni članovi stranke. Treba saslušati jednu i drugu stranu', kazao je.

Sastanak Predsjedništva HDZ o sudbini Milijana Brkića u stranci Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Podsjetimo, nakon što je protiv njega podignuta kaznena prijava, Brkić je kazao da je 'sramotno u što su pojedinci pretvorili institucije'.

Upitan kako gleda na takve kritike koje dolaze od Brkića, glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković prošli je tjedan kazao da će razgovarati s njime.

'Takve optužbe su ozbiljne i morat ćemo razgovarati. Ne znam na temelju čega ih temelji, ali ako ima dokaze, mora ih predstaviti. Ali rano mi je o tome govoriti jer ne znam sve informacije što stoje u kaznenoj prijavi', kazao je Jandroković.

  • +40
Milijan Brkić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U međuvremenu i osječko Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je da istražuje Brkića. Osim njega istraga je pokrenuta i protiv Franje Varge, Brkićevog brata Joze Brkića i Blaža Curića.

Osječko Općinsko državno odvjetništvo u priopćenju navodi da su pokrenute istražne radnje protiv četvorke zbog neovlaštenog presretanja računalnih podataka