AKTIVNA SABORSKA ZASTUPNICA

Holy pitanjima bombardira nasljednika Zmajlovića

14.09.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Iako je smijenjena s mjesta ministrice, esdepeovka Mirela Holy nimalo ne miruje. Vladi zadaje posla svojim pitanjima koja, kako tvrdi, dobiva kao saborska zastupnica pa ih službeno prosljeđuje izvršnoj vlasti, tj. svom nasljedniku Mihaelu Zmajloviću

I sama Holy priznaje da je normalnije da zastupnik iz redova vladajućih dobar dio pitanja rješava tako da nazove svoga kolegu u ministarstvo i dođe do odgovora. No, ona se jednom opekla i bila smijenjena, kada je od šefa HŽ-a tražila zaštitu za suprugu jednog esdepeovca, pa sada sva pitanja rješava isključivo službeno, piše Večernji list

Tri odgovora na pitanja Mirele Holy, vezana uza zaštitu okoliša, Vlada je jučer verificirala i uputila u Sabor, a ona tvrdi kako ih nije postavila da bi živcirala kolegu Mihaela Zmajlovića, koji je preuzeo Ministarstvo zaštite okoliša nakon što je ona smijenjena.
'Smijenjena sam zbog neformalne komunikacije sa šefom HŽ-a i sada sva pitanja šaljem preko urudžbenog ureda. Ne želim više imati problema zbog toga. Ovako je sve transparentno i prolazi sve instance', rekla je jučer Holy dodajući da je naučila lekciju.


Činjenica je da Holy zapravo samo radi svoj zastupnički posao, ali je i činjenica da još nije preboljela svoje smjenjivanje, pogotovu jer su nakon nje kadrovirali i prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić, u slučaju Jambrač, i ministar prometa Hajdaš Dončić, u slučaju Šams, ali bez ikakvih posljedica.

Ni ministru pravosuđa Orsatu Miljeniću ništa se nije dogodilo iako je za savjetnika zaposlio suca koji je bio pod istragom zbog namještanja posla sudskom savjetniku, osim što ga je nakon teksta u Večernjem listu smijenio.'Da bi politika bila vjerodostojna, jednaka pravila moraju vrijediti za sve', komentirala je Holy aludirajući da to očito nije tako.