UZ DAN ŽENA

Holding otkrio koliko žena ima na upravljačkim pozicijama i koje su 'muške' podružnice

08.03.2019 u 14:32

Bionic
Reading

Udio žena u ukupnom broju zaposlenih u Zagrebački holdingu je 26 posto, na rukovodećim pozicijama ih je 41 posto, a u upravi 75 posto, pokazuju podaci te tvrtke

Na Međunarodni dan žena Zagrebački holding je na svojim internetskim stranicama objavio i podatak da su uz tri članice Uprave na najvišim upravljačkim pozicijama još šest voditeljica podružnica, dvije direktorice ovisnih društava i jedna ravnateljica ustanove.

Zagrebački holding u stopostotnom je vlasništvu Grada Zagreba te ima 7533 zaposlenih, od čega 26 posto ili 1996 žena.

Žena je 37 posto u ukupnom broju zaposlenih u Zrinjevcu, a na upravljačkim pozicijama ih je 44 posto.

Gradska ljekarna Zagreb ima 90 posto žena u ukupnom broju zaposlenih i 91 posto na upravljačkim pozicijama.

U Zagrebačkom holdingu kažu da je sa samo osam posto žena u ukupnom broju zaposlenih, podružnica Čistoća, kolokvijalno rečeno, tipično "muška podružnica", ali i žene voze kamione. No, u upravljačkoj strukturi udio žena je znatno veći  - čak je 45 posto žena na raznim rukovodećim pozicijama u Čistoći.

Podružnica ZGOS upravlja odlagalištem otpada Prudinec-Jakuševec, a struktura zaposlenih na rukovodećim pozicijama potpuno je atipična za tu djelatnost - čak je 56 posto žena u upravljačkoj strukturi.

Podružnica Zagrebparking još je jedna tipično „muška podružnica”. U ukupnom broju zaposlenih samo je 11 posto žena. No, na čelu podružnice je voditeljica, a na rukovodećim mjestima žena je 20 posto.

Na Autobusnom kolodvoru Zagreb žena je 47 posto u ukupnom broju zaposlenih, a u upravljačkoj strukturi taj je omjer izjednačen.

U Zagrebačkom holdingu zaključili su da u njihovoj tvrtki žene obavljaju različite i odgovorne dužnosti, od predsjednice Uprave do vozačice kamiona. Svim zaposlenicama zaželjeli su sretan Dan žena.