gradska megatvrtka

Holding objavio imena 11 voditelja podružnica, direktora i člana Uprave. Među njima je i jedan bivši direktor kojeg su pretukli

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 01.02.2022 17:26
  • Objavljeno 01.02.2022 u 16:53
Igor Rađenović

Igor Rađenović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Uprava Zagrebačkog holdinga imenovala je danas 11 voditelja podružnica, direktora i člana Uprave povezanih trgovačkih društava temeljem javnih natječaja iz studenog prošle godine

Na čelne pozicije - povezanih društava i podružnica izabrani su: Emilio Gašpić za člana Uprave trgovačkog društva Zagreb plakat, Damir Grgić za voditelja podružnice Zrinjevac, Krešimir Milinović za voditelja podružnice Zagrebparking, Jurica Krleža za voditelja podružnice Zagrebačke ceste, Igor Rađenović za voditelja podružnice Gradska Groblja, Roberta Čupić za voditeljicu podružnice Robni terminali Zagreb, Božena Cvitanović za voditeljicu podružnice Tržnice Zagreb, Miroslav Živko za direktora trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb., Irena Benko za voditeljicu podružnice Vladimir Nazor, Marin Rončević za voditelja podružnice Autobusni kolodvor i Filip Jurišić za voditelja podružnice Zagrebački digitalni grad.

U kratkim životopisima ZGH navodi da je Emilio Gašpić je diplomirani ekonomist s višegodišnjim rukovodećim i stručnim iskustvom u području marketinga. Rukovodeće poslove iz domene marketinga i razvoja novih proizvoda obavljao je u kompanijama McCann-Erickson, Buzetska pivovara te u vlastitom poduzeću. Stekao je MBA diplomu na poslovnoj školi IEDC Bled School of Management.

Damir Grgić

Damir Grgić

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Damir Grgić je doktor znanosti ekonomskog smjera. Radno iskustvo stekao je u društvu STSI – integrirani tehnički servisi d.o.o., a koje je član INA Grupe gdje je između ostalog obavljao poslove direktora održavanja, istraživanja i proizvodnje nafte i plina. Prije toga bio je predsjednik Uprave HŽ – Putnički prijevoz d.o.o.

Krešimir Milinović je diplomirani inženjer prometa te od studenog 2021. godine privremeno obavlja poslove voditelja podružnice Zagrebparking. Ima radno iskustvo u području razvoja i informatizacije koje je ranije stekao u Društvu te u području telekomunikacija koje je stekao u Vipnet d.o.o. i Metronet telekomunikacije d.d.

Jurica Krleža je diplomirani inženjer prometa koji ima dugogodišnje iskustvo na visokim upravljačkim i strateškim pozicijama u području upravljanja cestama. Obavljao je dužnost savjetnika Uprave, člana Uprave i predsjednika Uprave u Hrvatskim cestama d.o.o., a zatim funkciju direktora u Županijskim cestama Zagrebačke županije d.o.o.

Jurica Krleža

Jurica Krleža

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec/PIXSELL

Igor Rađenović je diplomirani ekonomist, upravljao je društvom Sisački vodovod., obavljao je i dužnost zamjenika ministra u Ministarstvu financija te je bio i zastupnik u Hrvatskom saboru. Rađenović je bio direktor 2008. godine u Zagrebačkim cestama kada je napadnut suzavcem i pretučen palicom ispred zgrade u kojoj je živio. Napadači su uhićeni, ali ostalo je nepoznato tko je naručio napad.

Roberta Čupić je po zanimanju diplomirani ekonomist s dugogodišnjim upravljačkim iskustvom u području korporativnog bankarstva u sklopu Zagrebačke banke d.d. gdje je radila na poslovima direktorice segmenta Međunarodnih klijenata i direktorice poslovnog centra za međunarodne klijente.

Božena Cvitanović je zaposlena u društvu Zagrebački holding d.o.o. te trenutno obavlja poslove voditelja podružnice Tržnice Zagreb. Karijeru je gradila primarno u INA d.d. i to u područjima upravljanja projektima i financijskom menadžmentu. Po zanimanju je magistar ekonomije.

Miroslav Živko je diplomirani inženjer elektrotehnike, te trenutno obavlja poslove direktora trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb d.o.o. Prethodno je obavljao poslove pomoćnika direktora te poslove rukovođenja Službom u području informatike.

Irena Benko ima iskustvo u upravljanju nekretninama, upravljanju ugostiteljskim uslugama te u području upravljanja inovacijama. Karijeru je gradila najviše u INA – Industrija nafte d.d., a po struci je diplomirani novinar.

Marin Rončević je diplomirani ekonomist s 20 godina radnog iskustva na komercijalnim poslovima, a upravljao je poslovima prodaje u trgovačkim društvima Bobis d.o.o. i Tommy d.o.o.

Filip Jurišić je stručni specijalist poduzetničkog menadžmenta koji je svoje radno iskustvo stekao u IT sektoru, a trenutno je i član Nadzornog odbora i član Revizorskog odbora u APIS IT d.o.o.

U slučaju podružnice Arena Zagreb, Član Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o., Boris Sesar, u skladu s imenovanjem iz studenog 2021. godine ostaje nadležan za upravljanje podružnicom, dok će Sretan Šarić i nadalje po specijalnoj punomoći biti ovlašten poduzimati radnje voditelja podružnice.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!