BALDASAR UZVRAĆA SDP-U

'Hoćete li opet dovesti Lalovca da vam glumi velikog hajdukovca?'

10.06.2016 u 19:22

Bionic
Reading

'Započela je prljava i bespoštedna utakmica', protumačio je splitski gradonačelnik Ivo Baldasar optužbe svojih bivših kolega iz SDP-a, koji su njegovo sklapanje suradnje s Milanom Bandićem i njegovom strankom označili Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti protumačili i kao pakt sa Zdravkom Mamićem

Baldasar svoju bivšu stranku uporno naziva novom partijom, a SDP-ovog povjerenika za Split Darka Parića opisuje kao neiskusnog slijepog poslušnika te iste 'nove partije.

'Gospodin Parić se upustio u prljave udarce ispod pojasa dovodeći moje ime u vezu sa Zdravkom Mamićem. U nedostatku boljih argumenata pokušavaju se probuditi niske strasti i plasirati spinovi  koji su čak i u kontekstu političke borbe, najblaže rečeno degutantni. Moj stav prema Hajduku, vodstvu HNS-a i sve što sam u tom kontekstu govorio i činio, govori sve o meni kao čovjeku, gradonačelniku , političaru pa i štovatelju Hajduka koji sport ne želi prljati prizemnim političkim nadmudrivanjima. Inače, gospodina Mamića nikad u životu nisam sreo', objavio je Baldasar i uzvratio udarac:

'Što su oni učinili za dobrobit sporta dok su bili na vlasti, za dobrobit Splita uopće?  Iz pristojnosti prema građanima trebali bi barem šutjeti.  Ili će opet zamoliti Borisa Lalovca da iz Zagreba glumi velikog hajdukovca?' kaže splitski gradonačelnik.

Parićevo priopćenje od četvrtka, objašnjava, potvrdilo je da se 'u novom SDP-u razgovori kažnjavaju izbacivanjem', što ga je podsjetilo da u toj stranci od demokracije nije ostalo ni 'd'. Baldasar se začudio zbog optužbi da je već prije pregovarao s Milanom Bandićem, odnosno da je još odavno radio štetu svojoj bivšoj stranci.

'Nekima je dopušteno što drugima nije, jer bi zbog političkih pregovora i razgovora u tom slučaju i po logici gospodina Parića, trebalo već odavno smijeniti Zorana Milanovića. Građani će se sigurno sjetiti s kim je sve on pregovarao i razgovarao u kampanji, naravno kada je on u pitanju, uvijek i samo u najboljem interesu stranke. 

U najboljem interesu stranke oni su vjerojatno raspustili i cijeli splitski ogranak SDP-a, ponizili i degradirali članove koji su svoj život posvetili toj istoj stranci. Vjerojatno su i svi oni razgovarali s kim nisu trebali', nastavlja Baldasar.

I druge stranke, posebno Pametno Marijane Puljak, pozvao je da ne troše energiju baveći se njime ako već smatraju da je politički mrtav.