zbog facebooka

Može li Ustavni sud poništiti izbore zbog Milanovića? Evo što kaže politički analitičar

13.04.2024 u 19:15

Bionic
Reading

Predsjednik RH Zoran Milanović na društvenoj mreži Facebook objavio je dvije objave s izbornim plakatima i jasnim porukama, a postavlja se pitanje može li to dovesti do toga da Ustavni sud kampanju i izbore proglasi neregularnima, s obzirom na to da je sud Milanoviću zabranio da bude kandidat na parlamentarnim izborima dok obnaša dužnost predsjednika države

Tako je prvo u petak objavio plakat sa svojim likom i natpisom 'Glasuj za sve, samo za HDZ* NE!'

A u subotu je objavio isti plakat, ovaj put s tekstom 'Do sada smo institucije branili, a sada je vrijeme da ih oslobodimo!'.

Može li to dovesti do toga da Ustavni sud kampanju i izbore proglasi neregularnim, odnosno da poništi izbore, među ostalim, za N1 televiziju komentirao je politički analitičar i tportalov komentator Višeslav Raos.

'Nije se direktno svrstao uz svoju bivšu stranku. Pažljiviji je nego inače i ti vizuali bi mogli poslužiti za neke buduće izbore. Treba malo smiriti stvari. Ustavni sud je reagirao na konkretnu situaciju i razjasnio da predsjednik ne može biti aktivan i kandidat na listi. Međutim, u reakciji na Ustavni sud i njegovog predsjednika malo sam pretjerano tumačio njihove ocjene. Kad su govorili o poništavanju izbornih radnji, htjeli su upozoriti da bi lista bila nevažeća, ako se on nađe na njoj. Ne vidim zašto bi Ustavni sud poništio izbore', rekao je Raos.

  • +29
Zoran Milanović na Kleku Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt