TREĆI POKUŠAJ

Hoće li sud prihvatiti Sanaderovu jamčevinu?

26.10.2015 u 09:23

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas će ponovno, treći put, raspravljati o nekretninama kao jamčevini uz koju bi bivšem premjeru Ivi Sanaderu bila omogućena obrana sa slobode

Nakon što su prošli tjedan dobili drugu odbijenicu za tri od ukupno sedam ponuđenih nekretnina čiji su vlasnici među ostalima, Sanaderova supruga te njegovi prijatelji, od Luke Bebića do Jerka Rošina, Sanaderova je obrana dopunila predanu dokumentaciju. U trećem prijedlogu navodno više nema stana koji je u zalog nudio Josip Radoš.

'U odnosu na taj stan izjavu o odobravanju hipoteke dala je Radoševa supruga koja nije formalni vlasnik, niti je dostavila punomoć kojom bi bila ovlaštena za ovakvu radnju', objasnio je razloge odbijanja tog jamstva prošli tjedan glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

U novom prijedlogu Sanaderove obrane usklađena je izjava kojom se odobrava stavljanje hipoteke na nekretnine u vlasništvu Luke Bebića s procjenom sudskog građevinskog vještaka, a vezano uz dio obiteljske kuće u vlasništvu Sanaderove supruge kao jamstvo se više ne nudi neetažirani stan već njezin udio ukupnog vlasništva koji je vredniji od ranije ponuđena stana. Navodno je upravo zbog toga iz igre ispala Radoševa nekretnina koja više nije potrebna kako bi se sakupilo 12,4 milijuna kuna koje je Vrhovni sud odredio kao iznos jamstva za obranu sa slobode, a nakon što je ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi media i postupak vratio na početak.