PREDIZBORNA TAKTIKA

HNS u Rijeci ide sa svojom listom, u Splitu sa SDP-om

28.02.2017 u 07:09

Bionic
Reading

Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke (HNS) u petak je raspravljalo o strategiji nastupa na svibanjskim lokalnim izborima i, kako tportal doznaje, približilo se rješenjima za dva velika grada: u Rijeci će ova stranka po svemu sudeći nastupiti samostalno, a u Splitu u kombinaciji s SDP-om

'Kako sada stvari stoje, zbog odbijanja Vojka Obersnela, HNS će izaći sa svojom listom, koju će nositi rektor Sveučilišta Pero Lučin, dok se o kandidaturi za gradonačelnicu još uvijek razgovara s ustavnom stručnjakinjom Sanjom Barić', otkrio je tportalu izvor iz ove stranke. Iz HNS-a požuruju svoje partnere u SDP-u jer ne žele doći u cajtnot i imati nedovoljno vremena za kampanju.

Izgledno je da u Dubrovniku Andro Vlahušić neće podržati SDP-ovu Tatjanu Šimac Bonačić, već će stati iza svog nekadašnjeg zamjenika, akademika Nenada Vekarića, dok se o zajedničkom nastupu u Šibeniku još uvijek razgovara.

U Splitu, gdje se kandidati obiju stranaka po istraživanjima nalaze ispod granice od deset posto, očekuje se da će HNS podržati SDP-ovu Aidu Batarelo i zauzvrat dobiti mjesto jednog zamjenika gradonačelnice te dva mjesta visoko na izbornoj listi. Srđan Gjurković, koji je jedno vrijeme figurirao kao mogući HNS-ov kandidat za gradonačelnika Splita, povući će se i eventualno nositi zajedničku listu za Gradsko vijeće, ili prihvatiti neslužbenu ponudu SDP-a da bude kandidat dviju stranaka za splitsko-dalmatinskog župana.