KOALICIJSKI SPORAZUM

HNS, SDP i HSU zajedno na izbore u Varaždinskoj županiji

03.01.2013 u 18:10

Bionic
Reading

Čelnici županijskih organizacija Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata, Socijaldemokratske partije i Hrvatske stranke umirovljenika, potpisali su danas u Varaždinu sporazum o koalicijskoj suradnji i zajedničkom nastupu na lokalnim izborima u Varaždinskoj županiji te su tom prilikom istaknuli da vjeruju u pobjedu

Sporazum su potpisali predsjednik Županijske organizacije HNS-a Predrag Štromar, predsjednik Županijskog odbora SDP-a Mario Habek i predsjednik Županijske organizacije HSU-a Milan Škvorc.

'U pripremama za izbore zaključili smo da smo dobro odradili posao u protekle tri i pol godine i na temelju toga odlučili smo da ćemo sklopiti novi sporazum kojim se dogovaramo na koji ćemo način obnašati vlast', rekao je predsjednik županijskog HNS-a Predrag Štromar. Zahvalio je SDP-u i HSU-u na dosadašnjoj potpori prilikom upravljanja Varaždinskom županijom i županijskim institucijama te je obećao da će i dalje, kao zajednički kandidat za župana, voditi županiju najbolje što može i zna.

Štromar je istaknuo kako je siguran u potporu svih triju stranaka u kampanji i poslije u obnašanju vlasti te je dodao da u sljedećem mandatu žele nastaviti projekte u zdravstvu, obrazovanju i gospodarstvu.

'Potpisujemo ovaj sporazum jer vjerujemo da ta koalicija na području Varaždinske županije može nastaviti ovakvim tempom voditi dobru i kvalitetnu politiku', rekao je predsjednik županijskog SDP-a Mario Habek.

HNS tek treba utvrditi svojeg kandidata za zamjenika župana, a već se zna da će SDP-ov kandidat za zamjenika župana biti Alen Kišić. SDP će naknadno predstaviti i svojeg kandidata za predsjednika ili predsjednicu Županijske skupštine.

'HNS i SDP imaju mlade ljude koji trebaju nastaviti voditi politiku i gospodarstvo, a kojima će HSU biti dobra logistika', rekao je predsjednik županijskog HSU-a Milan Škvorc, dodajući kako su umirovljenici svjesni da bez dobroga gospodarstva ne mogu očekivati napredak ni povećanje mirovina.

'Ova koalicija neće iznevjeriti birače i u novom ćemo mandatu ići još više naprijed', zaključio je Škvorc.

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Predrag Štromar najavio je da će HNS, SDP i HSU na izborima zajedno nastupiti u gotovo svim gradovima i općinama u Varaždinskoj županiji. Istaknuo je da su otvoreni i za druge stranke sličnih svjetonazora i projekte te da pregovaraju s HSLS-om. Dodao je kako vjeruje da će ostati na vlasti u deset općina i gradova u kojima je sad obnašaju te da im je cilj još pet do sedam općina i gradova 'preoteti' HDZ-u, HSS-u i HSLS-u.

Na pitanje o tome hoće li preuzeti HNS na državnoj razini, odgovorio je kako ne zna.