KONFERENCIJA U 11

HNS prijeti izlaskom iz koalicije zbog Zakona o udžbenicima

01.12.2018 u 09:34

Bionic
Reading

HNS će u 11 sati održati press konferenciju na kojoj će tema biti Zakon o udžbenicima zbog kojeg prijete i izlaskom iz koalicije

HNS-u je, tvrde, bilo obećano da će se Zakon o udžbenicima naći na sjednici Vlade u petak, ali dogovor u HDZ-u nisu ispoštovali. Ako se taj Zakon u srijedu ne stavi na dnevni red Vlade, prijete da će izaći iz Vlade, piše Jutarnji list.

Zakon o udžbenicima, tvrde u HNS-u, premijer je već treći put odbio staviti na dnevni red Vlade, piše Juta. U obliku koji je prošao javno savjetovanje i dobio pozitivna mišljenja svih nadležnih ministarstava trebao se naći i na jučerašnjoj sjednici, ali je ponovno u zadnji čas skinut na užem kabinetu, zbog čega sada u HNS-u prijete da će izaći iz vladajuće koalicije, tvrde, dovodi u pitanje cijelu obrazovnu reformu.

  • +69
Ivan Vrdoljak Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Izvor iz Vlade blizak premijeru za N1 poručio je da ovo izgleda kao 'novi državni udar'.

'Zakon o udžbenicima svakako je i bio planiran da ide na sjednicu Vlade u srijedu. Nema stoga razloga za stvaranjem drame', poručio je izvor iz Vlade za N1 nakon što je HNS zaprijetio da će izaći iz koalicije zbog nepoštivanja dogovora.

Ivan Vrdoljak u 11 sati održat će konferenciju za novinare.