osobne taštine

HNS-ovci se pohvalili: Ovo nam je najbolji rezultat dosad na europskim izborima

27.05.2019 u 14:06

Bionic
Reading

HNS-ovci su ostvarili najbolji rezultat dosad na izborima za Europski parlament, pohvalili su se iz ove stranke. No, smatraju da je krajnje vrijeme da liberalna scena u Hrvatskoj osvijesti činjenicu, ističu, da moraju ostaviti osobne taštine po strani i u budućnosti nastupati zajedno

HNS je na ovim izborima ostvario dosad najbolji rezultat na izborima za Europski parlament, poručili su iz ove stranke ilustrirajući to brojkama prema kojima su 2013. osvojili 8.687, godinu poslije dobili 18.105, a na jučer održanim izborima osvojili 27.958 glasova.

Ističu kako su dokazali da su najjača stranka građansko-liberalnog centra u zemlji unatoč očitim trendovima, koji ukazuju da tradicionalne stranke imaju sve manju potporu, dok istodobno raste podrška novim pojedincima i strankama, navodeći pri tome Start, IDS, Pametno i Uniju Kvarnera, ali i Glas, Reformiste te HSLS.

'No, u HNS-u smatramo da je krajnje vrijeme da liberalna scena u Hrvatskoj osvijesti činjenicu da moramo ostaviti osobne taštine po strani i u budućnosti nastupati zajedno. Upravo je na liberalima odgovornost da se suprotstavi populistima opasnih namjera i krajnjoj desnici, koji su u očiglednom porastu', poručuju HNS-ovci u svojem priopćenju dodajući kako su prije šest mjeseci tvrdili da su kao najveća stranka građansko-liberalnog centra osjećali da je upravo na njima odgovornost pozvati na ujedinjenje.

'Tvrdimo to i danas. Sve stranke građansko-liberalnog centra u zemlji prema rezultatima ovih izbora zajedno su prikupile preko 100.000 glasova. Uvjereni smo da je recept za uspjeh i napredak društva kao i borba za otvoreno i tolerantno društvo - upravo okrupnjavanje liberalne scene', poručili su iz HNS-a koji već danas, dodali su, kreću s pripremama za sve nadolazeće izbore na kojima će 'dostaviti još bolje rezultate'.

Na kraju su poručuli kako i dalje pružaju ruku suradnje svim liberalima u zemlji.