PUSIĆ NAJAVILA

HNS mora izaći samostalno na izbore za Europarlament

12.10.2013 u 18:28

Bionic
Reading

Predsjednica HNS-a i prva potpredsjednica Vlade Vesna Pusić najavila je nakon sastanka županijske organizacije svoje stranke u Dubrovniku da HNS na izbore za Europski parlament iduće godine mora izaći samostalno te da treba osvojiti barem jednog zastupnika

'Kada je riječ o idućim izborima za Hrvatski sabor oni moraju pokazati da će HNS biti nezaobilazni faktor u sastavljanju i iduće vlade', kazala je Pusić na konferenciji za novinare nakon sastanka županijske organizacije HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije.

Govoreći o aktualnom trenutku glede Pelješkoga mosta Pusić je podsjetila kako je u tijeku izrada studije isplativosti koja je već trebala biti predočena javnosti te da se konačni rezultati studije očekuju ovaj mjesec.

Na novinarsko pitanje o skidanju ploča s ćiriličkim natpisima kazala je da je njen stav i dalje isti. 'Ovo je ozbiljna tema jer se radi o hrvatskim institucijma i hrvatskim zakonima i smatram da je neprimjereno dezavuiranje Vukovaraca u ovom slučaju odnosno da se umanjuje njihova uloga u obrani grada', kazala je Pusić.