PROJEKTI KOJI ŽIVOT ZNAČE

HNS iznio plan za gospodarski procvat Zagreba

14.03.2012 u 16:19

Bionic
Reading

Hrvatska narodna stranka - stranka liberalnih demokrata Zagreba (HNS) ocijenila je da grad godinu dana prije lokalnih izbora ne funkcionira kako bi trebao te da postoji blokada između gradonačelnika, Gradske skupštine i Zagrebačkoga holdinga, a iznio je nekoliko prijedloga koji bi trebali pokrenuti razvoj grada.

Predsjednik zagrebačkoga HNS-a Dragan Kovačević rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da bez razvoja Zagreba nema ni razvoja Republike Hrvatske. Dodao je kako HNS predlaže ustroj svojevrsnog arbitražnog vijeća koje bi razriješilo prijepore između izvršne vlasti, Gradske skupštine i Zagrebačkoga holdinga.

To arbitražno vijeće bilo bi ustrojeno od uglednih i stručnih ljudi u Zagrebu i trebalo bi izgladiti sve prijepore na odnosu gradonačelnik, Zagrebački holding i Gradska skupština, istaknuo je. Na novinarsko pitanje zna li koliko je Zagrebački holding ‘u minusu’ i koliki su njegovi dugovi, Kovačević je odgovorio da zna, ali ne želi otkriti dok to poduzeće ne prođe reviziju.

Kovačević je pozvao grad da podupre razvojne projekte na državnoj razini planirane u Zagrebu kao što je, primjerice, projekt ‘Grad na Savi’.

Također je pozvao grad Zagreb da ne opstruira taj projekt, nego da ga podupre.

Kao jednu od inicijativa koje bi pokrenule gospodarski život u Zagrebu, Kovačević je predstavio ‘dane otvorenih vrata zatvorenih poslovnih prostora’ u sklopu kojih bi poduzetnici mogli pogledati poslovne prostorije koje su u Zagrebu godinama prazne. Ti bi se objekti i poslovne prostorije u vlasništvu grada mogli dugoročno iznajmiti poduzetnicima ili građanima s poduzetničkim projektima za jednu kunu na godinu uz uvjet da se urede i zaposli po nekoliko ljudi, dodao je.

Međutim, ocijenio je Kovačević, to će se u sadašnjim uvjetima teško moći provesti, a HNS tu inicijativu namjerava predložiti kada dođe vrijeme za izbore u gradu Zagrebu.