covid-19

HND odgodio dodjelu novinarskih nagrada za jesen

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 29.04.2020 17:43
  • Objavljeno 29.04.2020 u 17:42
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongračić

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) odlučilo je da zbog epidemioloških mjera poduzetih zbog pandemije koronavirusa dodjela HND-ovih nagrada za najbolje novinarske radove za 2019. ove godine neće biti održana 3. svibnja, na Svjetski dan slobode medija, nego se odgađa za jesen

Točan datum dodjele utvrdit će se naknadno, kad će se znati više o epidemiološkoj situaciji i mjerama koje ona podrazumijeva, ali i kad osiguramo i saniramo Novinarski dom od posljedica potresa, priopćio je u srijedu HND.

"Nadam se da ćemo to uspjeti napraviti do jeseni, a ako ne uspijemo, moguće je da će jesenska svečana dodjela biti virtualna. Ocjenjivački odbor za dodjelu nagrada nastavit će svoj rad elektroničkim putem", rekao je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

Na natječaj za HND-ove nagrade ove je godine prijavljeno 119 novinara i novinarki te fotoreportera i snimatelja, a konkuriraju u devet kategorija - za televizijsko, radijsko, internetsko, pisano i istraživačko novinarstvo, za novinsku fotografiju i snimateljski rad te za životno djelo i novinarku, odnosno novinara godine.