PLAĆE NA HRT-U

HND i Sindikat traže poništenje ugovora s najvišim koeficijentima

17.02.2017 u 21:14

Bionic
Reading

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u i Podružnica Sindikata novinara Hrvatske - novinari i medijski radnici HRT-a pozvali su novog glavnog ravnatelja Kazimira Bačića i Upravu HRT-a da hitno ponište nedavne ugovore o radu s najvišim koeficijentima, pri čemu podsjećaju da su i u vrijeme mandata bivšeg ravnatelja Gorana Radmana upozoravali "na skandalozna zbrinjavanja povlaštenih zaposlenika

Na poništenje su pozvali, kao ističu, nakon još jedne podjele ugovora o radu na HRT-u s najvišim koeficijentima (16,00), tzv. zlatnih padobrana. Smatraju da je ta odluka donesena bez kriterija, na štetu ostalih zaposlenika i to u trenutku dok je trajao izbor za novog ravnatelja HRT-a. "Vodstvo HRT-a pozivamo da povuče spornu odluku koja narušava ugled HRT-a i još više produbljuje jaz između plaća velike većine vrijednih zaposlenika i povlaštene manjine.

Tražimo hitno donošenje nove sistematizacije HRT-a koja treba riješiti nagomilane probleme, a sramotnu i diskriminirajuću odluku nastojat ćemo osporiti svim dopuštenim zakonskim sredstvima," stoji u priopćenju koje su potpisali predsjednica sindikalne podružnice Sanja Šegedin-Miriovsky i predsjednica ogranka HND-a Sanja Mikleušević Pavić.

Ističu da "potpuno neprihvatljivim" smatraju objašnjenje bivšeg v.d. glavnog ravnatelja Blage Markote da je riječ o "korekcijama koje su poduzete u nedostatku adekvatne sistematizacije kada su u pitanju ljudi koji su bili na određenim rukovodećim položajima na HRT-u"... te kako 'ravnateljske pozicije podrazumijevaju visoku razinu odgovornosti koja nosi niz neizvjesnosti'“, kažu u priopćenju.