ODUSTAJE OD MAKARSKE

Hloverka Novak Srzić vraća se na male ekrane, sud poništio otkaz

16.02.2017 u 11:20

Bionic
Reading

Prema svemu sudeći bivšu dugogodišnju novinarku i urednicu HRT-a Hloverku Novak Srzić uskoro bi opet mogli gledati na malim ekranima. Naime, Županijski sud joj je ukinuo prvostupanjsku presudu nakon što je 2015. dobila otkaz jer je kritizirala način na koji je Elizabeta Gojan prenosila inauguraciju predsjednice Kolinde Grabar Kitarović

Novak Srzić izgubila je prvostupanjsku presudu, no Županijski sud u Zagrebu nakon žalbenog procesa presudio je u njezinu korist stoga ne postoje prepreke da se vrati na Prisavlje.

'Jako sam zadovoljna, pravda je zadovoljena i ono što je najbolje u svemu je da nova uprava ukida verbalni delikt koji je Goran Radman (tadašnji glavni ravnatelj HRT-a, op.a.a) nametnuo i ponizio cijelu profesiju', kaže Novak Srzić za tportal.

Na pitanje je li s novom upravom kojoj je na čelu v.d. glavnog ravnatelja Blago Markota dogovarala novi angažman, kaže da još nije, no da ona niti jedan zadatak ne odbija. 'Ja sam uvijek bila novinarski radnik, svaki zadatak bi odradila. Moram se prvo s Markotom dogovoriti', dodaje i napominje da je upravo on napravio veliku stvar ukidajući 'verbalni delikt' za zaposlenike HRT-a.

Hoće li dobiti neki autorski projekt ili se vratiti na novinarski posao u redakciju emisije 'Pola ure kulture', Novak Srzić još ne otkriva. Ipak jedno je jasno, nakon ove presude ideja da se kandidira za gradonačelnicu rodne Makarske na predstojećim lokalnim izborima, pada u vodu.

Podsjetimo, nakon što je Elizabeta Gojan vodila prijenos inauguracije Kolinde Grabar Kitarović prije dvije godine, njezina kolegica Novak Srzić pokrenula je akciju da se Gojan sankcionira jer je u prijenosu ponižavala novoizabranu predsjednicu. Krenuo je verbalni rat koji je rezultirao otkazom za obje iskusne novinarke i urednice HTV-a. Gojan je već ranije vraćena na Prisavlje jer je prvostupanjska presuda išla u njezinu korist.