(NE)SLUŽBENO PRISAVLJE

Hloverka cenzurirala Boruta Pahora

Hloverka Novak Srzić

Hloverka Novak Srzić

Izvor: tportal.hr / Autor: Martina Kenji

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić u nedjelju je cenzurirala Dnevnik 3, tvrdi se s Prisavlja iz više izvora. 'Podla je, zločesta i ružna priča da sam bilo što cenzurirala', tvrdi pak glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak Srzić

No, činjenica jest da javnost u nedjelju navečer u Dnevniku 3 nije imala priliku vidjeti, a ni čuti, slova od svega što je istu tu večer, u središnjoj informativnoj emisiji TV Slovenije, izjavio slovenski premijer Borut Pahor, makar je tada praktički prvi od 'trijumfa' Jadranke Kosor i deblokade pregovora, spomenu kako se Hrvatska obvezala da će se pregovori o granici nastaviti na osnovu drugog Rehnovog prijedloga koji Sloveniji daje kontakt s morem, piše Novi list

Kotač se u nedjelju zavrtio u trenutku kada su urednica Dnevnika 3 Sandra Križanec i 'back' urednica Sanja Gvozdanović primjetile agencijsku vijest s detaljima gostovanja Pahora na slovenskoj televiziji. Kreće se u izradu priče i pokušava doći do službenog očitovanja s hrvatske strane.

No, umjesto očitovanja, tvrde oni koji ne dvoje da je priča o Pahoru cenzurirana, stiže naputak glavne urednice da se Pahorovo gostovanje na slovenskoj televiziji ne spominje, zbog čega se 'back' urednica odbija potpisati pod osakaćeni proizvod.

– Ništa nisam cenzurirala! To je priča koju lanisiraju muteži s prisavskih hodnika – poručuje žestoko Novak-Srzić.

Pri tom ističe kako je Pahor govorio isključivo za slovensku javnost i kako je dogovor bio da se sve vezano za deblokadu sa slovenske strane, uredno prenese onog trena kada se o tome bude govorilo u slovenskom paralmentu.

Na upit kako to da gostovanje slovenskog premijera na slovenskoj javnoj televiziji nije dovoljno relevantano da ga se obradi, Hloverka ponavlja kako to nisu bili službeni stavovi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi