HRVATSKA U LEDENIM OKOVIMA

Hladnoća odnijela tri života

04.02.2012 u 18:11

Bionic
Reading

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) dobila je danas dojave o dva smrtna slučaja u teško pristupačnim i snijegom zametenim mjestima na području Splitsko-dalmatinske županije, izvijestio je kasno popodne pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić

'Pripadnici HGSS-a su se po dojavi o smrtnom slučaju u Vrdovu na Kamešnici skijama probili do tog mjesta i pronašli mrtvo tijelo osobe u kući, ali mi se ne bavimo uzrocima smrti', rekao je Prizmić za Hinu.

Istaknuo je da je HGSS dobio dojavu i o smrtnom slučaju na području Ogorja Donjeg u naselju Kapetanovići.

'Pripadnici HGSS-a su se na skijama i motornim sanjkama uputili u Kapetanoviće gdje se u kasnim poslijepodnevnim satima pokušavaju probiti do tog naselja, no najprije je potrebno da ralica pomogne u uklanjanju snijega', rekao je Prizmić.

Po njegovim riječima pripadnici HGSS-a su u popodnevnim satima upućeni i u Dugobabe, odakle su dobili dojavu o srčanom udaru jedne osobe.

'Izvrgnuti smo mnoštvu poziva za pomoć u dostavi hrane ili lijekova ili za prijevoz dijabetičara i interveniramo koliko god je to u našoj mogućnosti', istaknuo je Prizmić.

Ranije danas u mjestu Blagaj u Karlovačkoj županiji pronađen je 78-godišnjak smrznut na 150 metara od svoje obiteljske kuće. Radio Mrežnica doznaje da se zadnjih dana nije javljao, pa je za njim započela potraga. Nažalost, okončana je pronalaskom njegova tijela.