ŠIRIO BOLEST NAMJERNO

HIV-om zarazio umirovljenika, glumca i pomorca?

05.02.2010 u 20:50

Bionic
Reading

21-godišnji K. Š. iz Glavice kod Zadra, koji je zarazio trojicu ljubavnika virusom HIV-a, kaže da se osjeća strašno te da mu je žao

Kaže da je žrtva 40-godišnjakinje iz Tisnog s otoka Murtera koja ga je optužila da joj je provalio u kuću, zbog čega je i završio na policijskom ispitivanju. Policajci su ga podvrgnuli poligrafu, no ta je žena već ranije ispričala policajcima da je K. Š. homoseksualac i da je HIV pozitivan.

'Tada sam shvatio da mi je moja donedavna prijateljica iz Tisnog namjestila cijelu igru. Ona je ispričala policiji sve o mojoj seksualnoj orijentaciji i bolesti, što je, priznajem, nažalost, istina. Učinila je to i prokazala me javnosti iz meni neshvatljivih razloga. Samo znam da je policija tu osobu prije nekoliko dana dovela u vezu s drogom i oružjem što su pronašli skriveno na njenoj pasari u tišnjanskoj luci', ispričao je za Jutarnji list K. Š. svoju verziju priče.

Kada su ga na policiji pitali za njegovu bolest K. Š. im je otkrio cijelu priču.  'Točno je zaražen sam. HIV mi je dijagnosticiran u kolovozu prošle godine. Pristupio sam terapiji i danas se liječim. Da, istina je, što sam priznao i policiji, da sam u tom vremenu ostvario seksualne kontakte s tri muškarca s područja Šibenika bez zaštite. Istina je da im nisam rekao istinu', govori K. Š. Kaže da je, otkada je otkrio da je pozitivan, spavao sa 15-ak muškaraca. Sa svima je, osim sa spomenutom trojicom, koristio kondome.

Kaže da se bojao da ga ne odbace ako im kaže da je bolestan. Tvrdi da su ta trojica muškaraca inzistirala na seksu bez zaštite jer im je tako ugodnije. Nakon priznanja policiji, K. Š. je nazvao trojicu ljubavnika. Jedan je umirovljenik, jedan je povezan sa svijetom glume, a treći je pomorac. Sva trojica su iz Šibenika.

'Nemate pojma kako mi je žao i vjerujem da će s njima kada se podvrgnu terapiji biti sve u redu. Riječ je o meni dragim osobama i nisam imao nikakvu ekstremnu namjeru inficirati ih. Sve se to događalo u nekim čudnim okolnostima, unutar međusobnog povjerenja, i tome slično.'

K. Š. je nezaposlen. Završio je samo osnovnu školu. Kaže da radi sve što mu se pruži da zaradi neki novac. Čini se da će trojica, najvjerojatnije zaraženih muškaraca, ne samo novcem nego i zdravljem platiti druženje s ovim mladićem.