NOVI SUSTAV

HEP pojasnio zašto kasne računi za struju i kada ih morate platiti

  • Autor: M. Šu.
  • Zadnja izmjena 23.01.2018 20:49
  • Objavljeno 23.01.2018 u 20:49
HEP

HEP

Izvor: Pixsell / Autor: Grgur Zucko/PIXSELL

Računi za struju za prosinac koje kupcima šalje HEP, kao i za šestomjesečno obračunsko razdoblje kasne, ali su rokovi plaćanja prilagođeni tom kašnjenju, pa kupci ne bi trebali ući u vremensku stisku s podmirivanjem pristiglih računa. Potvrdili su to za Novi list u HEP-u, pojasnivši i novosti vezane uz dostavu stanja brojila, za one koji brojilo sami očitavaju

'Zbog uvođenja novog informatičkog sustava, računi HEP-a za mjesec prosinac i šestomjesečno obračunsko razdoblje su poslani kupcima nešto kasnije te su rokovi za plaćanje tih računa prilagođeni datumu slanja računa, kako bi kupci imali dovoljno vremena za plaćanje', odgovorili su iz HEP-a na upit Novog lista.

U HEP-u pojašnjavaju da je zbog razdvajanja opskrbne djelatnosti od djelatnosti distribucije električne energije došlo do određenih promjena. Jedna od njih odnosi se na dostavu očitanja stanja brojila. Umjesto dosadašnje šifre kupca, prema novom postupku kupac treba unijeti svoj broj obračunskog mjernog mjesta. 'Broj obračunskog mjernog mjesta (OMM) nalazi se na poleđini računa ili 6-mjesečnog obračuna i njega kupac treba unijeti prilikom dostave telefonom ili upisom u aplikaciju Dostava očitanja koja se nalazi na stranici www.hep.hr/ods/', podsjećaju.

  • +15
  • +12

HEP

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Napominju, nadalje, da trenutno dostavu očitanja putem web stranice mogu obaviti samo korisnici koji imaju evidentiran OIB kod HEP ODS-a. 

Očitanje stanja brojila kućanstva mogu prijaviti i putem nove aplikacije HEP ODS-a Moja mreža, sa ili bez registracije u aplikaciju. No, registriranim korisnicima aplikacija, uz dostavu očitanja brojila, omogućuje, primjerice, i pregled potrošnje struje ili, pak, informacije o privremenim prekidima u opskrbi električnom energijom, kažu u HEP-u.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!