ZATVORENI DIO SJEDNICE

Vlada pronašla novog šefa HEP-a i obavila niz imenovanja i razrješenja

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 21.12.2017 19:12
  • Objavljeno 21.12.2017 u 19:08
Frane Barbarić

Frane Barbarić

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hdz.hr

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice Nadzornom odboru HEP-a predložila imenovanje Frane Barbarića za predsjednika Uprave te Nikolu Rukavinu, Marka Ćosića, Petra Sprčića, Tomislava Šambića i Sašu Dujmića za članove Uprave

Barbarić je predsjednik HDZ-a Novi Zagreb – istok, a ne mjesto šefa HEP-a dolazi s mjesta direktora Direkcije za ljudske potencijale, pravne i opće poslove HEP-a.

Natječaj za šefa HEP-a proveden je ljetos a Vladi je trebalo pola godine da izabere čelnog čovjeka tvrtke. Vlada je Nadzornom odboru društva Đuro Đaković Grupa  predložila  imenovanje Marka Bogdanovića za predsjednika Uprave i Slavena Posavca za člana Uprave društva,  a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

  • +7
  • +4

Vlada donijela odluku o povećanju minimalne plaće

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Uz spomenuto Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice imenovala Sandu Šimić Petrinjak glavnom tajnicom Ministarstva unutarnjih poslova.

Imenovane su ravnateljice i ravnatelj  ureda Vlade Republike Hrvatske  i to: Zdenka Pogarčić imenovana je ravnateljicom Ureda za zakonodavstvo, Blanka Jurić-Jerbić ravnateljicom Ureda za protokol, mr. sc. Helena Štimac Radin, ravnateljicom Ureda za ravnopravnost spolova i Ivan Klanac ravnateljem Direkcije za korištenje službenih zrakoplova. Imenovanima su prethodno povučena  ovlaštenja za obavljanje poslova ravnatelja ureda Vlade Republike Hrvatske.

Ponovno su dana ovlaštenja državnim službenicima za obavljanje poslova ravnatelja ureda Vlade Republike Hrvatske, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja ureda Vlade Republike Hrvatske, a najduže do šest mjeseci, jer im istječe dosadašnje ovlaštenje.

Ponovno su ovlašteni: Vesna Lendić Kasalo, za poslove ravnatelja Ureda za udruge, s danom 29. prosinca 2017., Hrvoje Debač za poslove ravnatelja Ureda za razminiranje,  s danom 1. siječnja 2018., mr. sc. Branko Sočanac za poslove ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, s danom 5. siječnja 2018. i Željko Petković, za poslove ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, s danom 5. siječnja 2018.

Ponovno je dano ovlaštenje državnom službeniku  Marku Brajku za obavljanje poslova zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, do provedbe javnog natječaja za imenovanje zamjenika državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a najduže do šest mjeseci, jer mu dosadašnje ovlaštenje istječe  1. siječnja 2018. godine

Razriješeni su dosadašnji predsjednik i članovi Komisije za granice: Mario Nobilo, Andreja Metelko-Zgombić, Marina Jurić Matejčić, Zlatko Sokolar, Igor Maly, Željko Bačić i Vlatka Đurković.

Imenovani su nova predsjednica, zamjenik predsjednice, članovi i zamjenici članova Komisije za granice, kao predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture,  Ministarstva financija i Državne geodetske uprave.

Novom je predsjednicom Komisije za granice imenovana Andreja Metelko-Zgombić, a njezinim zamjenikom imenovan je Toma Galli. Mr. sc. Zoran Bradić imenovan je članom, a Davorka Sarić, zamjenicom člana; Zrinka Smeh Martinović imenovana je članicom, a Kristijan Beljan zamjenikom članice. Članom je imenovan i Zoran Ničeno, a zamjenikom člana Dragan Babović. Mr. sc. Maja Markovčić Kostelac imenovana je članicom, a Branimir Belančić-Farkaš zamjenikom članice;  mr. sc. Bosiljko Zlopaša imenovan je članom, a Ljerka Gusić Tujmer zamjenicom člana, dr. sc. Marijan Marjanović članom i dr. sc. Ilija Grgić zamjenikom člana.

Razriješena je dosadašnja članica Otočnoga vijeća Ines Merćep. Novom je članicom Otočnoga vijeća imenovana Dunja Magaš, kao predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja.

Razriješena je dosadašnja članica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dr. sc. Nataša Strelec Mahović. Novom je članicom Stožera, kao predstavnica Državnoga hidrometeorološkoga zavoda imenovana dr. sc. Branka Ivančan-Picek.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!