NABRIJANI BAJKERI

Hells Angelsi demolirali auto i opljačkali mladiće

09.05.2010 u 15:04

Bionic
Reading

Nekoliko 'nabrijanih' pripadnika, među bajkerima ozloglašene skupine Hells Angels, sinoć je diglo na noge kompletnu PU brodsko-posavsku, a u ispomoć kolegama došli su i policajci iz PU vukovarsko-srijemske

Od glasnogovornice PU brodsko-posavske Kate Nujić doznajemo da je do izgreda tijekom motorijade došlo oko 19 sati, kod stadiona kraj Save u Slavonskom Brodu, kada su nasilnici iz  skupine Hells Angels, koji su u stigli Slavonski Brod s pet automobila i 30-ak motocikala, bez ikakvog povoda nasrnuli na pripadnike druge skupine Gremini Derventa.

Lancima i palicama napali su 24-godišnjaka, 31-godišnjaka i 36-godišnjaka koji su sjedili u Opel Astri koprivničkih registarskih oznaka. Dok su 'anđeli pakla' divljali i palicama razbijali stakla na automobilu, prestravljeni mladići, od kojih su dvojica ozlijeđena krhotinama stakla, uspjeli su pobjeći i spasiti se iz auta koji su nasilnici nekoliko minuta kasnije potpuno demolirali. Hells Angelsi su potom iz razbijenog vozila opljačkali nekoliko tisuća kuna i sve dokumente trojke koja je pobjegla, nakon čega su na mjesto divljanja stigle jake policijske snage.

'Policajci su reagirali pravovremeno i odmah uhitili dio ekstremnih motociklista, dok se preostali dio razbježao i napustio područje PU brodsko-posavske. Policija je uhićenjem 11 osoba na mjestu događaja i dvije osobe naknadno spriječila eventualne daljnje sukobe i do jutra nije bilo dodatnih izgreda', izjavila je Kata Nujić, dodajući da se, u suradnji s PU zagrebačkom, nastavlja daljnji rad policijskih službenika, nakon čega će uslijediti podnošenje kaznenih prijava protiv 13-orice 'anđela', koji su, kako tvrde bajkeri, 'tempirana bomba' na svakom susretu, jer bez povoda izazivaju nerede i kavge koje nerijetko imaju krvavi završetak.

Ovo su sedmi po redu susreti Mega Bikers na izletištu Poloj u Slavonskom Brodu, na kojima se ove godine okupilo nekoliko tisuća bajkera iz gotovo svih europskih zemalja, a procjenjuje se da je bilo čak 20 tisuća posjetitelja.