NATO NAJAVIO

Helikopteri kreću u akciju u Libiji čim budu spremni

27.05.2011 u 13:44

Bionic
Reading

Francuski i britanski helikopteri bit će poslani u akciju u Libiji pod zapovjedništvo NATO-a čim budu spremni, izjavio je u petak u Bruxellesu zapovjednik NATO-ove operacije u Libiji

'Ti će helikopteri djelovati u skladu s mandatom... i bit će poslani u akciju čim budu spremni', rekao je general Charles Bouchard

Tijekom noći libijski grad Zintan, koji je pod kontrolom pobunjenika, bio je pod snažnim raketnim napadom snaga odanih libijskom čelniku Moameru Gadafiju, izjavila je za Reuters jedna strana liječnica u gradu. 'Nisam brojala, ali bilo je četiri ili pet raketa svakih pola sata ili 15 minuta', rekla je u telefonskoj izjavi Anja Wolz iz organizacije Liječnici bez granica.

Taj grad u zapadnoj planinskoj regiji, oko 150 kilometara jugozapadno od Tripolija, izložen je napadima Gadafijevih snaga proteklih nekoliko dana.

Bouchard je optužio Gadafijeve snage da su postavile minsko polje oko grada Misrate. 'Jutros smo dobili izvješće da je oko Misrate postavljeno minsko polje', kazao je. Po njegovim riječima, cilj Gadafijevih snaga je 'spriječiti kretanje stanovnika'.

Bitka za Libiju