teška bolest

Hebrang: Imam karcinom, liječnici kažu da će za tri mjeseca vidjeti kako napreduje terapija

26.10.2020 u 12:19

Bionic
Reading

Umirovljeni liječnik, nekadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang vodi svoju životnu borbu. Bori se s rakom limfnog sustava

Za 24 sata kazao je da je prije manje od godinu dana teško obolio od raka limfnog sustava te su mu kolege rekle da će za tri mjeseca vidjeti kakav je učinak terapije.

'Kada su mi to obznanili, rekao sam - pa to je čisti zgoditak', kazao je Hebrang, dodavši da je riječ o ozbiljnoj bolesti koju je na vrijeme otkrio.

'U roku od 72 sata postavio sam si dijagnozu, za što vjerujem da je rekord. Sve je počelo umorom i naglim gubitkom kilograma. Odmah sam otišao na ultrazvuk abdomena i slezena je bila povećana. Odmah mi se upalio alarm. Nije bilo začepljenja krvnih žila pa sam već tu posumnjao što bi moglo biti. Potom sam vadio krv i imao sam što vidjeti. Sve je divljalo', kazao je Hebrang.

U prosincu ga čeka uzimanje druge kure lijeka MabThera, koji je, kako je rekao, sam platio i naručio iz Austrije.

'To je pametan lijek koji se prima preko infuzije te tako ulazi u krvotok. Prepoznaje limfocite koji imaju karcinom i ciljano ih uništava. Primjenjuje se zadnjih 12 godina, a učinak mu ovisi o tome koliko je prošlo od prvih simptoma do uzimanja terapije', kazao je Hebrang, dodavši da nitko u njegovoj obitelji nije imao ovu bolest.