gordan jandroković

HDZ sutra predstavlja izborni program: 'Cijeli svijet živi u neizvjesnosti za jesen'

08.06.2020 u 17:44

Bionic
Reading

Gordan Jandroković novinarima je u ponedjeljak pojasnio HDZ-ov plan oko predstavljanja programa. "Prvo ćemo naglaske predstaviti Središnjem odboru, a onda hrvatskoj javnosti. U 13 sati će sutra biti predstavljanje programa u prostorima HDZ-a", rekao je Gordan Jandroković novinarima u HDZ-ovoj središnjici i dodao:

Želimo istaknuti da se ova Vlada kroz tri i pol godine mandata do koronakrize uspješno nosila sa svim izazovima, imala je dobre brojke, a onda je došlo do te neviđene situacije u kojoj je Vlada isto sjajno reagirala. U središtu našeg programa bit će kako dalje osigurati i sigurnost građana, njihove živote i zdravlje i kako se nositi s novim gospodarskim izazovima. Cijeli svijet živi u neizvjesnosti za jesen', rekao je Jandroković za N1.

Komentirajući odluku da hrvatski državljani u Kanadi neće moći izaći na birališta zbog epidemioloških mjera koje još vladaju, Jandroković je rekao da su donijeli dobru odluku jer je moguće da u nekim zemljama situacija s koronavirusom neće biti riješena još dulje vrijeme.

"Nismo mogli ići na 12. mjesec jer bi tad izašli iz ustavnih rokova. Tražili smo trenutak u kojem je bilo najizvjesnije da ćemo moći osigurati provođenje izbora. Nema namjere da se nekoga onemogući u njegovom ustavnom pravu, naglasio je.

Komentirajući potez mađarskog premijera Viktora Orbana koji je otkrio spomenik s 'mađarskom Rijekom', Jandroković je rekao:

"Očito se taj folklor u Mađarskoj događa s vremena na vrijeme. Neprihvatljiv nam je, šalje poruku koju ne držimo doprinosom razvoja dobrosusjedskih odnosa. Uputili smo poruke mađarskoj strani da bi bilo dobro prestati koristiti takvu vrstu retorike."