CITIRAJU 'RATOVE ZVIJEZDA'

HDZ se raspištoljio na Twitteru, ali neće reći tko im vodi profil

18.12.2015 u 13:00

Bionic
Reading

Nije prošlo nezamijećeno da je profil HDZ-a na Twitteru posljednjih dana živnuo. Točnije, do sada su na ovoj društvenoj mreži koja je idealna za brzu razmjenu mišljenja i komunikaciju s građanima iz HDZ-a samo suhoparno puštali objave i priopćenja

Mnogi tviteraši žalili su se na to da im HDZ ne odgovara na upite preko te društvene mreže te su dovodili u pitanje smisao tako vođenog profila jedne od dviju hrvatskih najjačih stranaka.

Iznenada se sve promijenilo i HDZ je počeo odgovarati na upite, ali i prozivati političke konkurente iz SDP-a čija je domena do sada bio Twitter i na kojoj su vrlo aktivno prezentirali svoj rad i stavove. Sve je kulminiralo u srijedu navečer, kada su SDP i HDZ zaratili na Twitteru nakon što je Zoran Milanović odlučio ipak prihvatiti uvjete Mosta. Provokacije na račun političkih konkurenata postale česte pod oznakama - hashtagovima #neprincipijelakoalicija i #dvostrukikriteriji.

Glasnogovornik HDZ-Ivan Jabuka nije želio otkriti tko stoji iza buđenja HDZ-a na Twitteru, točnije tko vodi profil. Samo nam je kratko odgovorio da iza svega stoji 'kreativni tim HDZ-a'. Jedno je sigurno, tko god bio za tastaturom, ljubitelj je 'Zvjezdanih ratova' jer objave zna završavati pozdravom 'MTFBWY' ili u prijevodu 'Neka te sila prati', koji se koristi u filmu čiji je sedmi nastavak upravo došao u kina.

Na upit kako to da su se baš sada iznenada pojačano angažirali na Twitteru, Jabuka kaže da je potrebno iskoristiti što bolje sve moguće kanale i platforme koji omogućuju prezentaciju HDZ-ovih stavova.