NEKAD I SAD

HDZ razapeo Milanovića: On hajdukovac? Laže i kad govori za koga navija

24.05.2022 u 17:54

Bionic
Reading

HDZ je u utorak prozvao predsjednika Zorana Milanovića da "laže i kad govori za koga navija". Povod su dvije izjave, jedna koju je Milanović dao 2019. godine i druga koju je izgovorio danas

U studenom 2019. godine Milanović je izjavio da nije navijao za Hajduk jer je to "bio Titov omiljeni klub".

'Ja nisam navijao za Hajduk, kad sam navijao za klubove, zato što je to bio Titov omiljeni klub, to mi je možda mogao biti razlog da ne navijam za Hajduk, ali to je istina', rekao je Milanović.

Danas je Milanović za sebe rekao da je hajdukovac.

Milanović komentirao sukobe na A1 Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić/Pixsell

'Ja sam hajdukovac. Lakše je 70-ih bilo navijati za Zvezdu nego za Hajduk', rekao je.

Podsjetimo, predsjednik Republike osvrnuo se u utorak na subotnji napad pripadnika Torcide na policajce na autocesti A1, istaknuvši kako je policija trebala biti pripremljenija, a poručio je i kako politika treba odrediti pravila igre na stadionima.

  • +40
Sukob Torcide s policijom kod odmorišta Desinec Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

'Stadioni moraju biti mjesto zabave, užitka i mira i to se igra po pravilima koje odredi politika. Nije policija u Velikoj Britaniji uvela reda, nego Thatcher i njezin kabinet', rekao je Milanović na Pantovčaku nakon odlikovanja dobrovoljnih darivatelja krvi. To je previše za policiju, dati joj tu vrstu tereta, dodao je.

'Kad se ova Vlada na to odluči, kad popiju tabletu za hrabrost, onda će se Torcida i BBB i ostali odnositi drugačije i sa strahopoštovanjem. Od toga moramo početi', ocijenio je predsjednik. Kazao je kako bi vlast u tome imala njegovu punu podršku.