SKLAPANJE ŠTETNOG UGOVORA

HDZ prijavio Piculu zbog zlouporabe ovlasti

19.02.2009 u 17:02

Bionic
Reading

Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Velike Gorice podnio je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv velikogoričkog gradonačelnika Tonina Picule, i to zbog sklapanja štetnog ugovora te zloporabe položaja i ovlasti

U HDZ-u, kako prenosi Hrvatska televizija, tvrde da postoji osnovana sumnja da je Picula zajedno s Ivom Čovićem, predsjednikom Uprave Zagrebačkog Holdinga, u prosincu 2008, potpisujući Ugovor o potpori komunalnog razvoja između Grada Velike Gorice, Zagrebačkog holdinga d.o.o. i Europske banke za obnovu i razvoj, počinio kaznena djela sklapanja štetnog ugovora i zloporabe položaja i ovlasti.

Prijava je podnesena zbog potpisivanja štetnog ugovora sa ZET-om. Riječ je o ugovoru za kupnju novih autobusa koje će nabaviti Zagrebački holding, otplaćivati Grad Velika Gorica, a karte naplaćivati ZET. Prema HDZ-u, ugovor je štetan jer obvezuje Veliku Goricu u svim mogućim situacijama, a istodobno Grad nema nikakve zaštite.

U ugovoru stoji da će Grad Velika Gorica, bio u pravu ili ne, pristati na sudski postupak prema engleskim zakonima, a odvjetnike će angažirati iz Londona, navodi portal Radija Velike Gorice.