nije dobrodošao

HDZ-ovi gradonačelnici Škori otkazuju koncerte: Zabranjen mu je čak i besplatan koncert u Imotskom

08.08.2019 u 11:49

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, održao koncert u Trilju, u kojem je gradonačelnik iz HDZ-a. No, iako je tamo održao koncert, u nekim drugim gradovima gdje je na vlasti HDZ nije bio te sreće

Novi list u menadžmentu doznaje da je Škoro ostao bez ljetnih koncerata u gradovima Imotskom i Našicama te u općinama Rugvica i Gradina. Niti u jednom od tih slučajeva službeno objašnjenje nije bilo da je Škorina predsjednička kandidatura razlog otkaza.

Iz Turističke zajednice Našica je, primjerice, ljudima koji vode brigu o Škorinoj pjevačkoj karijeri rečeno da 'nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju', a iz uprava nekih od spomenutih mjesta nisu dobili nikakvo obrazloženje.

'Škoro na aktualnoj turneji posvećenoj 30. godišnjici pjesme ‘Ne dirajte mi ravnicu’ ne emitira s pozornice nikakve političke poruke. Zna pozdraviti organizatore, kao što je to bilo i u Trilju, ali to je sve. Na njegovim koncertima nema politike, to se strogo pazi. Škoro ne želi koncerte, uglavnom dogovorene prije nego što se kandidirao za predsjednika Republike, koristiti u predizborne svrhe', ističu u menadžmentu popularnog pjevača.

Posebno im je, inače, žao što je otpao nastup u Imotskom, odakle Škoro vuče podrijetlo. Prošle je godine on imao u Imotskom koncert u sklopu dočeka hrvatskog nogometnog reprezentativca Ante Rebića. Nastupio je besplatno, a još je i iz vlastitog džepa platio razglas.

Ove je godine koncert u Imotskom trebao biti 2. kolovoza, na Dan grada, dogovoreno je da također bude besplatan, ali mu je HDZ-ov gradonačelnik Ivan Budalić naglo otkazao. Škoru je zamijenio band Vatra.

'Rekli su nam tek da su odustali od koncerta, ništa više. Možemo zato samo nagađati o gradonačelnikovim motivima', ističu u Škorinom menadžmentu.

  • +17
Miroslav Škoro Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ali, stanovnici Imotske krajine ipak će ga čuti ovog ljeta. Mladen Todorić iz Udruge specijalne policije pozvao ga je u Zmijavce i Škoro će tamo zapjevati 12. kolovoza. Todorić nam je jučer pojasnio svoju reakciju.

'Mene ne zanima tko za koga glasuje, svatko neka slobodno bira. Mi smo na ovaj način isključivo stali u obranu hrvatskog pjevača, isto bismo reagirali da su u pitanju bili Thompson, Mladen Grdović ili bilo koji drugi izvođač domoljubnih pjesama, koji se ničim nije ogriješio o hrvatsku državu. U vrijeme kad po hrvatskoj obali harače Milica Todorović, Jelena Karleuša, Lepa Brena, Aca Lukas i ostali, jednom hrvatskom pjevaču zabranjuje se koncert. To se ne smije događati. Da se razumijemo, nemam ja apsolutno ništa protiv da ti što sam ih nabrojio pjevaju po Hrvatskoj. Neka pjevaju i neka ih dođe slušati svatko tko voli takvu vrstu glazbe. Ali, tražim da se jednako postupa i prema domoljubnim pjevačima, bliskim braniteljskoj populaciji. Mi smo stvorili ovu državu, obranili je i neprihvatljivo mi je sada da se zabranjuju koncerti i to baš u Imotskom, otkud su Škorini. Zamislite samo da se Hladnom pivu brane koncerti u Gajnicama ili Đorđu Balaševiću u Novom Sadu, rekao nam je Todorić.